≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Argentinski tango utihnuo u Atini: Kampaco imao nulu, Vildoza do minut pre kraja ubacio tek 3 poena?!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta se desilo sa tandemom Južnoamerikanaca teško je reći

  • 41
vildoza i kampaco Foto: MN Press

Igra, stav, karakter i ponašanje košarkaša Zvezde u drugom poluvremenu meča sa Panatinaikosom u Atini zaslužuju svaku kritiku. Diletantizam, amaterizam, anarhija - to je bila igra ABA šampiona u poslednjih petnaestak minuta strave i užasa u sablasno polupraznoj "OAKA" Areni.

Najblaže rečeno, bio je to totalni sumrak Beograđana koji su na neverovatan način kolabirali kako je vreme odmicalo, na kraju bili nokautirani od ekipe koja je do ovog meča bila u seriji od šest poraza.

Zvezda je potučena od ekipe koja je igrala bez najboljeg košgetera Dvejna Bejkona, bez još jednog bitnog aduta Gudaitisa (i Agravanisa, manje bitan šraf), poražena i izudarana od ekipe kojoj su i navijači okrenuli leđa...

Beograđani su takvoj ekipi dali mizerna 24 poena za čitavo drugo poluvreme. Igra Zvezde u drugih 20 minuta bila je jedno veliko ništa. Išla je od obećavajućih +16 do uznemirujućih -13 koliko je u jednom momentu iznosila prednost domaćeg tima. To je sve što bi trebalo da znate o borbi gostiju u petak uveče u Atini.

Crvena zvezda, Panatinaikos, Evroliga Foto: MN PRESS

Zvezda je bez ikakve dileme pretrpela najneprijatniji poraz ove sezone ako se uzme u obzir od koga je izgubila i na koji način, a novi neuspeh znači i da su se sada definitivno raspršile nade Ivanovićeve čete da može dalje u borbu za top 8 fazu.

Taj cilj je i ove sezone za Beograđane ostao samo fantazija jer su crveno-beli i sa ovako "nabildovanim" igračkim kadrom jednostavno "zeleni" za nešto više od pukog učešća u elitnom takmičenju.

Toliko toga lošeg se u petak uveče izdešavalo gostima, za šta su, naravno, sami krivi, ali je možda najjači utisak u negativnom smislu onaj koji su ostavili Argentinci Luka Vildoza i Fakundo Kampaco.

Od njih dvojice Zvezda je imala ukupno sedam poena!

Fakundo Kampaco, KK Bajern Minhen, KK Crvena zvezda, Evroliga Foto: Eibner-Pressefoto/Marcel Engelbr / imago sportfotodienst / Profimedia

Kamapco nije ubacio ništa, nula poena imao je igrač koji je u minuloj rundi sam razbio prvaka Evrope, a i nije ni igrao previše ovog puta - tek 15:37 minuta.

Za to vreme jednom je šutnuo za dva poena, nijednom za tri, podelio je i četiri asistencije.

Malo, premalo od igrača koji je preodređen samo za velike stvari.

Vildoza je bio jednako loš.

Do 71 sekunde pre kraja, Luka je na svom kontu imao samo tri poena, da bi tek pred kraj, kad je već sve bilo rešeno, "podebljao" statistiku sa ukupno sedam poena, ali je naravno ostao gorak utisak i o njegovoj predstavi večeras.

I Vildoza je, poput Kampaca, imao "skraćenu" minutažu u odnosu na neke ranije utakmice - tek 17 minuta je imao vremena da pokaže koliko može.

Zvezda polako može da se oprašta od borbe za Top8 i da se okreće onim od čega se živi, ABA liga, i veliki okršaj sa Partizanom u ponedeljak u crno-belom grotlu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brajan

    10. mart 2023 | 22:24

    Kamerun je kosarkaska institucija za argentinu🤣🤣🤣

  • Ucitelj

    10. mart 2023 | 22:53

    Ovoga Kampaca kao da je Covic ucio kako da drpi pare, a nista ne radi I nikom ne odgovara.

  • Žoc

    10. mart 2023 | 22:20

    Argentina, Argentina, Argentina..Srecne vam rane junaci 🤠

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA