Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi tripl-dabl supermena Jokića, ali je promašio dva šuta za pobedu: Denver pao od teške artiljerije Bruklina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakav meč Srbina, 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija, ali Nagetsi pišu treći uzastopni poraz

  • 17

Košarkaši Denvera poraženi su od Bruklina u Koloradu u meču NBA lige rezultatom 120:122, a Nikola Jokić je po običaju dominirao i upisao novi strašan tripl-dabl.

Posle sjajne i uzbudljive košake na obe strane, Jokić je u statističke kolone uneo 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija, ali je na kraju promašio dva najvažnija šuta u poslednjim sekundama, za pobedu Nagetsa, koji su tako upisali treći uzastopni poraz.

Nikola Jokić

Foto: Tanjug/AP

Jokić je daleko najzaslužniji što je Denver uopšte ušao u egal završnicu sa raspoloženim šueterima Bruklina koji su tukli iz svih oružja preko Bridžisa, Dinvidija, Karija, Klakstona, Finija-Smita i ostalih. No, Somborac je uzeo stvari u svoje ruke kada se lomilo i bio je nezadrživ. Sve akcije je preuzimao na sebe i ono najvažnije, topio prednost Netsa. Očekivano, i u krajnje neizvesnoj završnici je uzeo na sebe da reši utakmicu - ali je u dva šuta u roku od pet sekundi mašio šuteve.

Najpre, pet sekundi pre kraja, nije bio precizan iz okreta pri vođstvu gostiju 121:120, a pošto je Bridžis pogodio jedno bacanje na drugoj strani, a Denver imao još 1.8 sekundi pre kraja, i tajm-aut, Jokiću je ponovo išla lopta u ruke. I tada, kao i u prethodnom pokušaju, nije bio precizan, ovog puta pri šutu za tri. Istina, bila je to vrlo teška pozicija, pritom je bio i markiran toliko da je jedva video koš, no nije čak ni toliko bio daleko od senzacionalnog pogotka.

Tu situaciju možete videti u vrhu izveštaja.

Na kraju, vidno izudaranih, izranjavanih ruku od duela sa igračima Bruklina, Somborac je kapitulirao.   

Inače, lider zapadne konferencije najjače lige sveta je vodio nakon poluvremena rezultatom 69:61 zahvaljujući izuzetnoj igri i veleobrtu u drugom delu druge četvrtine. Netsi su kišom trojki pobegli u jednom trenutku na deset razlike, ali je potom usledila furiozna igra Nagetsa u režiji Jokića koji je u nastavku opravdao epitet dvostrukog uzastopnog MVP-ja lige. Marej je trojkom u poslednjoj sekundi začinio ubitačnu četvrtinu ekipe Majka Melouna.

Međutim, u trećoj deonici usledio je totalni kolaps i preokret Netsa koji su u 3/4 kreirali prednost 37:18 i tu već uveli Nagetse u ozbiljan problem. Držali su Netsi dvocifrenu razliku dugo i u poslednjoj deonici, da bi, rekosmo već, Jokić doneo preokret energijom, snagom i pravim rešenjima u reketu gostiju. Nagetsi su imali šut za preokret i pre pomenuta dva Jokićeva u samoj završnici, ali ni u toj situaciji lopta nije htela u koš.

Bruklin je profitirao u Koloradu zbog činjenice da je imao čak sedmoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Bridžis je doneo 25 poena, Klakston 20, Fini-Smit 15 (pet trojki), Dinvidi 15, Džonson 14, Kari 12, O Nil 11...

Denver je, osim od Jokića, imao veće koristi samo još od Portera (23p), Mareja (16p) i Gordona (13p).

Video: Asistencija Nikole Jokića sa više od preko pola terena: Jedan od najboljih poteza na utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    12. mart 2023 | 23:15

    Kako samo lupetate ovde u komentarima... Covek izginuo za tim... Dao sve od sebe... Išla mu lopta za pobedu... Na trojku... Šutirao i to je to... Covek novi tripl dabl.... I to se podredio timu i sad se nadje neki kreten iz fotelje kao da komentarise....jesmo bre zavidan narod... Auuu

  • Sharac

    12. mart 2023 | 21:48

    Jokic je glavni uzrok lose igre Denvera. Pored njega bi i Mali Mrav zabio kos svaki boziji put. U stvari, glavni krivac je trener Malone, zatim Jokic, i zatim Murej. Ne zna se koji je gori od ove trojice. Fiba je svjetlosne godine iznad Nba.

  • Sharac

    12. mart 2023 | 23:22

    Sta je denver? denver, to su gnjavatori lopte. Pope, Jackson, baci ih u bilo koji tim sad ovog momenta, zabijali bi 20+ koseva. a ovde moraju puza da slijede dok puz nabija praznu statistiku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA