≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ovo nije igra za Top 8, nego za Fajnal for": Kako se Partizanova sezona preokrenula za samo tri meseca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Navijači crno-belih gotovo su zdušno ponavljali ovu rečenicu po završeku jučerašnje utakmice u "Štark Areni"

  • 61
KK Partizan Foto: MN Press

Košarkaši Partizana ostvarili su ogromnu pobedu nad Olimpijakosom (90:75) u okviru 30. kola Evrolige, posle kojeg su došli na samo jedan trijumf od magične brojke od 18, koliko će na kraju garantovati učešće u Top 8 fazi takmičenja. Ali, da li se time navijači crno-belih zadovoljavaju?

Ako oslušnemo ono što smo juče čuli u "Štark Areni", daleko od toga. Mnogi već polako počinju da maštaju i o Kaunasu, gde će se odigrati Fajnal for Evrolige, pa otuda i konstatacija.

- Ovo nije igra za Top 8, nego za Fajnal for - ponavljali su mnogobrojni navijači, koji su juče i oborili ovosezonski rekord po posećenosti u našoj najvećoj dvorani u najboljem klupskom takmičenju.

I podatak da od početka ove kalendarske godine Partizan ima 10-4 u Evroligi dovoljno govori o uspehu ekipe Željka Obradovića. Od sezone koja je delovala potpuno izgubljeno početkom decembra, navijači Partizana se sada sa pravom nadaju da su do kraja moguće velike stvari.

A tek da pomenemo, od tog "kobnog" 13. decembra kada je Obradović morao da se hvata za glavu posle neprijatnog poraza od Asvela u poslednjim momentima utakmice i prekršaja Joanisa Papapetrua kada mu vreme nije, crno-beli ređaju samo uspehe. U Evroligi od tada do danas imaju skor 13-4, dakle samo četiri poraza na poslednjih 17 utakmica.

KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Čak i prvoplasirani Olimpijakos ih je imao više - pet. Real isto toliko. Barselona je poražena šest puta, koliko i Monako. Čak i "zahuktala" Olimpija iz Milana ima šest neuspeha od tog datuma.

Deluje da su i sami košarkaši crno-belih puni samopouzdanja i da veruju da je uspeh moguć. U "Štark Areni" pred preko 20.000 gromoglasnih Grobara definitivno više niko nije favorit osim Partizana. A tek idu oni najvažniji mečevi i nema sumnje da će posećenost biti samo još veća, pošto su ulaznice planule za Real Madrid, Barsu i PAO.

Iz dana u dan se među crno-belim navijačima poteže priča o Evroligi, što dovoljno govori o tome koliku je promenu napravio Obradović za samo tri meseca. Panter pogađa kao u najbolja vremena, Eksuma više nema ko da zaustavi kada napravi prvi korak u prodoru, Naneli je kao snajper kada uzme loptu u ruke sa distance...

Da li Partizan može i do Fajnal fora Evrolige?

Glasajte

A ne može se umanjiti ni doprinos svih ostalih. Borbenost Papapetrua, Ledeja, Anđušića, Trifunovića i Smailagića, sve veća smirenost Madara u presudnim momentima, baš kao i Alekse Avramovića. I nepremostiva energija Matijasa Lesora koja uvek zapali celu dvoranu. Sve se uklopilo u tako lepu slagalicu, da niko više ne želi da je "rasklopi".

Partizan definitivno ima za šta da igra. A za podršku ne mora da brine...

Video: Panter otkrio da za Partizan više nije cilj samo Top 8: Trenutno niko ne želi da igra protiv nas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    25. mart 2023 | 13:23

    Dodje Partizan i za sezonu uradi vise od fmpa. Dovidjenja prijatno pa sad pisite saopstenja.

  • Lakirana cipelica

    25. mart 2023 | 13:05

    Moramo da se zahvalimo i najboljem treneru svih vremena Zeljku Obradovicu. Vidimo se i sutra u areni sa novih 20hiljada navijaca. Partizan sampion

  • Aca

    25. mart 2023 | 13:01

    Sta se desava sa ovim panterima,izgubili su svaku kontrolu,na svaku Partizanovu vest se sjatili kao vrane i samo grakću🤣 Je l tudji uspeh bas toliko boli?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA