≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Naš jedini centar je igrao samo 13 minuta, neki igrači mi se nisu svideli": Žoc kritičan nakon velike pobede

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nije želeo da imenuje na koga misli, ali je rekao da nije zadovoljan prikazanim nekih igrača

  • 38
Željko Obradović, KK Partizan Printskrin: Youtube / BC Partizan TV

Košarkaši Partizana su došli do veoma važne pobede u ABA ligi, gde su slavili protiv Cedevita Olimpije sa 76:73, čime su načinili i ogroman korak ka prvom mestu na kraju regularnog dela ovog takmičenja, koje će im omogućiti i predost domaćeg terena u kasnijem plej-ofu.

Partizan je meč u Beogradskoj areni igrao i bez Matijasa Lesora, koji je kažnjen na tri utakmice, zbog čega je sama utakmica utome i teža za igru. To je istakao i trener crno-belih, Željko Obradović, koji je rekao da je početak bio dosta slab, ali da su kasnije uspeli da se vrate u meč i na kraju i slave.

- Znali smo da će biti teška utakmica protiv tima koji igra s ogromnom motivacijom protiv nas, bilo je potrebno da igramo sa određenom energijom, nažalost, nismo počeli dobru i u takvom tonu je bila utakmica. Na sreću, nijednog momenta se Olimpija nije odlepila na neku veliku razliku, imali su pet poena, kada smo igrali dobru odbranu, ali nismo rešavali u napadu. Uspeli smo da dobijemo, čestitke igračima, hvala publici, za nas važna pobeda u ABA ligi. Sad, to je to... Jedan dan sutra da pričamo o Barseloni, ali biće pitanje više energije, želje, volje, da shvate svi da mroaju da pomognu timu, makar i dva minuta, ali na pravi način - rekao je Željko Obradović.

Željko Obradović je istakao da je razlog nešto lošije igre bio i umor kod njegovih igrača, ali je bio razočaran izdanjem "nekolicine" koju nije imenovao.

- Jedan jedini razlog je taj, umor. Nema razloga, ne postoji. Ko prati malo Evroligu duže, videće da svi timovi imaju problem kad igraju utakmice posle 47 sati. Mi smo završili meč u 22h protiv Olimpijakosa, a ovo je počelo u 19 časova, to je 44 sata razlike. To je glavni razlog, nema drugog. Mi kad pričamo, imali smo četiri dana da pripremimo utakmicu s Olimpijakosom, za ovo smo imali dan i po. Tako će biti protiv Barselone, a protiv Reala je drugačije. Tu ima dva dana, to je razlika koja će pomoći da bude drugačije.

- Ono što se meni ne sviđa jeste da su neki igrači koji su uslovno rečeno imali svežinu, večeras nisu bili na nivou na kom sam očekivao da budu, ali to je neka druga priča i analiza koju ćemo raditi sutra. Svi moraju da budu spremni, da u dva ili tri minuta daju maksimum i to je to.

Sada Partizan očekuje i dva dana pauze, pre utakmice sa Barselonom u Beogradskoj areni u novom meču Evrolige.

- Bez dileme, to je to. Zato pričam da su potrebni svi igrači, sad u ovoj situaciji... Ko će imati svežinu je gospodin Lesor, on će imati, ali ovi drugi... Da mi je neko drugi rekao da će jedini igrač na poziciji pet, Smailagić, igrati samo 13 minuta, ja bih rekao da je nemoguće. Ali uspeli smo i tako da dobijemo utakmicu, on je jedina petica, a dobili smo bez njega. Probao sa mda stavim i Papapetrua i Zeka i tako dalje, ali to je tako. Očekujem od svih njih da, glava, da ono što je pokojniji Profa mene naučio, umor dolazi odavde (pokazuej na glavu), samo je tu, u telu to ne postoji. Ko prihvati da nije umoran i ko kaže sebi da nije umoran, izgledaće dobro i igraće dobro.

Kevin Panter je bio jedan od najboljih igrača u Partizanu, a proveo je čak 30 minuta u igri.

- Meni je žao što je morao da igra toliko, ali šta da radimo. Posvećen je maksimalno, željan, motivisan, kao što su i ostali. Da se to vidi. Teško je da nemaš motiv kad igraš pred ovakvim navijačima, dali su energiju, nisu stajali 40 minuta, mogu da pretpostavim kako će biti protiv Barselone. Hvala im što bodre tim, neka nastave i neka daju najpozitivniju energiju i večeras kad je bilo najpotrebnije su gurali tim, veliki deo ove pobede idu na nj

Partizan je morao da rotira u poslednjih 10 minuta, Alen Smailagić, jedini centar u ekipi Partizana je meč presedeo na klupi, a menjali su ga Janis Papapetru i Zek Lidej.

- Krenuli smo da igramo sa pet malih, ja sam probao da dam odmor Zeku, koji je odigrao odličnu odbranu na preuzimanju, on je imao svežinu. U tom periodu smo primili dve trojke bespotrebno, bez ikakvog razloga, jer smo pomagali strane pomoći, igrali smo drugu odbranu koja ne iziskuje to, što ne iziskuje to. Jeste, činjenica da smo poslednjih 10 minuta primili samo sedam poena, dali smo 12, koga briga, tri razlike, dva bodića, idemo dalje... Traže se rešenja, uvek u toku utakmice, moj stručni štab radi fenomenalne stvari, svi pomoćni treneri koji u svakom trenutku na klupi pomažu sa pravim informacijama, bilo u fazi napada, odbrane, hvala im na tome. Hvala igračima, ja sam pogledao nešto, imamo tablu sa programom, od 16. decembra smo igrali 31 utakmicu i imamo skor od 26 pobeda i pet poraza. Možete pogledati, veoma intersantna statistika, mogu da se zahvalim igračima, ali, nije dovoljno. Moramo da nastavimo dalje, sve što je ispred nas u ABA ligi i Evrolige, znamo nešteo, najbolje je što to zavisi od nas. Nekako kad igraš protiv timova kao što su Real, Barsa i Monako, znaš da te čeka paklen posao, da bi izborio neku pobedu da bi se plasirao u TOP 8 što je pretpostavljam dobar rezultat.

Video: Au šta izvede Smailagić, kao Rasel Vestbruk nekada: Finta, pa brutalno zakucavanje iz piruete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikson

    26. mart 2023 | 23:51

    Fanovi padalice zvezdane sto komentarisu nas porez i pobedu nad Slovencima, bolje da zalece trenera, pa su odlozili mec protiv Mornara😂😂. Cacku nije omoguceno usled virusa i bolesti igraca a ovoj gerijatriji sve dozvoljeno. Verovatno trebaju igraci da ga preznoje 😂😂

  • 011.011

    26. mart 2023 | 21:54

    Projekat vlade Srbije u koji je upumpano za 2 godine 50 miliona evra, i 0 trofeja osvojenih mora da iznivelise sa sudijama i Bodirogom, da se nesto osvoji.

  • nije bitno

    26. mart 2023 | 21:45

    sudci su odigrali za vas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA