≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta je Partizanu i Zvezdi potrebno za TOP 8? Žalgiris dobio Monako i uneo dramu za četvrtfinale

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli imaju realne šanse, dok su crveno-beli samo u domenu teorije

  • 33
KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Košarkaški Žalgirisa pobedili su ekupu Monaka u 31. kolu Evrolige (79:70) i dodatno su zakomplikovali situaciju kada je u pitanju plasman Partizana i Crvene zvezde u TOP 8!

Žalgiris i Baskonija su sada na deobi osmog mesta sa skorom 16:15, dok su crno-beli na sedmoj poziciji sa 17:14 i realnim šansama da se domognu četvrtfinala. Zvezda je, pak, posle trijumfa nad Valensijom došla do 14:17.

Kada je u pitanju Partizan, njima na ruku ide i to što imaju bolji međusobni skor od pomenutih ekipa, kao i od Efesa, ali, s druge strane, imaju nešto teži raspored u poslednja tri kola i pitanje je da li će im biti dovoljna samo jedna pobeda.

Crno-beli u narednom kolu čekaju Real, zatim gostuju Monaku, dok će u poslednjem kolu dočekati otpisani Panatinaikos. Žalgiris kod kuće igra protiv Valensije i Makabija, dok ide na noge Bajernu, dok će Baskonija ugostiti Fenerbahče i Lion, a gostovaće Olimpijakosu.

S druge strane, Zvezdi je potrebno da do kraja pobede Lion, Olimpijakos i Fenerbahče (poslednje dve kod kuće), a da Baskonija i Žalgiris izgube sve do kraja - pošto protiv njih imaju slabiji međusobni skor.

Ima i ona situacija da postoji mogućnost da više od dva tima budu izjednačena na osmom mestu. Na primer, Zvezda, Baskonija i Partizan imaju identičan broj pobeda i poraza i svako pobedu i poraz u međusobnom duelu. Onda se prave određene računice o kojima smo već pisali i koje možete pogledati OVDE.

Video: Vildoza priznao sve: Imao sam probleme zbog devojke! Svađao sam se sa trenerom i saigračima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BGD

    29. mart 2023 | 22:33

    Na kraju ce i Zvezda i partizan biti izjednaceni u pobedama i Zvezda ce biti ispred partizana zbog boljeg medjusobnog skora. Posle toga cemo ih dobiti u finalu ABA lige rezultatom 3:1, posle koje ce Zvezda zadrzati okosnicu tima, Vildoza,Kampazzo , Nedovic, Petrusev, i pojacati se na centarskoj poziciji i sigurno sa tom ekipom ciljati final four next season, partizan sa druge strane ce igrati eurocup, zeljko ce otici kao i najbolji igraci. Mogu da se kladim u ovaj scenario. Kome je potreban partizan uopste???

  • Miki

    29. mart 2023 | 21:33

    Ja neznam Zvezda cemu se nada..za Partizan je malo mi ga povuci i potegni...ali mislim da i Partizan tesko ce uci u top 8..

  • Poy

    29. mart 2023 | 23:03

    Sam ovaj strah da ne udjemo u TOP8 odmah prve sezone‚ jer je isti za njih misaona imenica je dovoljan. 🤣🤣🤣 A toliko godina pokušavaju da zaliče na veliki klub. Ali za to mora da se ima neka zaledjina u vidu evro trofeja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA