≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Povređeni" Embid se vratio na teren: "Pobegao" od duela sa Jokićem, ali je odmah posle srušio Dončića i Dalas

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kamerunac je, izgleda, zaista namerno eskivirao okršaj sa Jokićem

  • 0
džoel embid Foto: Tanjug/Ap

Kođšarkaši Filadelfije pobedili su Dalas Maverikse rezultatom 116:108 uz ključne role Džoela Embida i Tajrisa Meksija, najefikasnijih u taboru pobednika. Međutim, Kamerunac i najveći rival Nikole Jokića za MVP titulu bio je u centru pažnje iz drugih razloga, naravno najviše zbog činjenice da se vratio na teren posle meča sa Denverom koji je propustio zbog navodne povrede, oko koje se podigla velika prašina.

Mnogima sada ne samo da je sumnjivo, nego i prilično jasno da je Embid namerno preskočio duel protiv Jokića kako eventualnim porazom ili lošijom partijom ne bi umanjio šanse da na kraju uzme najprestižniji individualni trofej. 

Podsetimo, Embid je igrao meč koji je prethodio duelu sa Denverom (protiv Finiksa), potom je odmarao protiv Nagetsa, da bi noćas opet bio na terenu. Previše providno...

Posle meča sa Mevsima, upitan da li možda misli da ćemu sada MVP trofej izmaći (jer nije igrao protiv Jokića), Embid je rekao:

- Ne zanima me, plej-of je ono što je jedino bitno - kratko je poručio Kamerunac, čija je trojka za 103:103, potom i "duga dvojka" protiv Dalasa usmerila meč u jednom pravcu.

džoel embid Foto: Tanjug/Ap

Filadelfija je inače došla do 50. pobede u sezoni iz najmanjeg broja utakmica još od 2001. godine i ere Alena Ajversona.

Seventisksersi su trenutno treći na tabeli Istočne konferencije, iza Milvokija i Bostona, pred samu završnicu regularnog dela sezone i početka doigravanja.

Na drugoj strani Dalasu uopšte ne cvetaju ruže otkad se "ol-star" Kajri Irving pridružio Luki Dončiću. Igra ove dvojcie je dakako poezija, treba samo sesti i uživati u njihovim majstgorijama, ali sve je manje pobeda Teksašana otkad ovaj tandem zajednički nastupa.

Nešto, očito, ne funkcioniše najbolje kada su obojica na terenu.

Protiv Filadelfije Dončić je ubacio 24 poena, Kajri je imao poen manje, dok je Haradevej doprineo sa 21 poenom.

Za Dalas, ovo je sada već problematičan period sezone s obzirom na to da je ekipa, psole serije ne baš najboljih rezultata pala na 11. poziciji i sada ozbiljno "visi" za plasman u doigravanje.

Mevsi imaju pobedu manje i poraz više od Oklahome.

Rezultati

Indijana - Milvoki 136:149

Bruklin - Hjuston 123:114

Njujork - majami 101:92

Filadelfija - Dalas 116:108

Čikago - Los Anđeles Lejkers 110:121

Memfis - Los Anđeles Klipers 132:141

Oklahoma - Detorit 107:106

San Antonio - Juta 117:128

Finiks - Minesota 107:100

Portland - Sakramento 80:120

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA