≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Fili ne žele da veruju da Embid gubi trku sa Jokićem: "Zar se MVP trofej gubi zbog jednog propuštenog meča?"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odluka Kamerunca da ne izađe na crtu Nikoli u Denveru udarni je utisak pred glasanje za najkorisnijeg igrača sezone

  • 8
Džoel Embid, Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ako Džoel Embid izgubi u tesnoj MVP trci sa Jokićem možda će se to desiti samo zato što je odlučio da ne igra protiv srpskog centra pre neku noć u Denveru. Neće to možda biti glavni razlog za gubitak priznanja jer, naravno, mnogo jačih aduta ima Srbin u ovoj trci, ali s obzirom na to kolika se prašina digla zbog odluke File i samog Embida da preskoči meč u Koloradu - utisak u košarkaškoj javnosti u SAD je takav da će samo ta odluka, manje nego bilo šta drugo, koštati Kamerunca prestižnog priznanja.

Ali tako ne misle u taboru Filadelfije, prvi tako ne misli sam Embid koji je nakon meča sa Dalasom pomalo i pomirljivo konstatovao burna tri dana koja su iza njega.

- Ako će jedna utakmica da ugrozi nečije šanse, onda, mislim, niko nije kandidat za titulu. Svi imamo loše utakmice, igrači propuste direktne duele sa najvećim rivalima, i to nije prvi put - izjavio je Embid posle meča sa Dalasom.

Novinare je zanimao i stav trenera Seventisiksersa Doka Riversa koji je ponovio da je plan bio da Embid odigra svaki meč na turneji po Zapadu, uključujući i meč protiv Denvera, ali da je procena bila da iz predostrožnosti ne bude u kombinaciji u Koloradu.

- Niste MVP zbog samo jedne utakmice, toliko znam, već zbog čitave sezone, zbog rezultata ekipe i individualnog učinka koji pokažete. Embid je dominantan čitave godine. Propustio je i neke druge utakmice... Znate šta hoću da kažem. Da li će ga to sad koštati? Sumnjam, ali moglo bi. Ne znam šta ljudi koriste kao kriterijum. Deluje mi da se iz nedelje u nedelju menjaju kriterijumi - kazao je Rivers, pa se nadovezao:

- Postoji, na kraju, viši cilj na vidiku, a to je da svi budemo zdravi za plej-of.

Kamerunac je, kao što je poznato, odigrao dva meča koja su prethodila Denveru (Golden Stejt, Finiks), kao i onaj noćašnji koji je na programu bio posle Denvera. Otud i pojačan stav javnosti da je Embid namerno izbegao duel sa Jokićem, samim tim je i sebi umanjio šanse da na kraju bude ispred Srbina u MVP trci.

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još pet utakmica za većinu timova, a čini se, posle nepromišljenog poteza Embida, da već možemo reći ko će pokupiti najvažnije individualno priznanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    30. mart 2023 | 10:45

    Ima li ko jači??? Bravo Nidzoooooo

  • Nosmoking

    30. mart 2023 | 10:34

    Jokaraaa!!!🫵🏻🫵🏻👊🏻👊🏻👊🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Hogar

    30. mart 2023 | 12:11

    NE ZBOG JEDNE...NEGO STO JE NIKOLA NAAAJJBOOOLJIIIIIII

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA