≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda treba da juri pobedu nad Fenerom u Evroligi, a evo i zašto: Nije u pitanju pomoć za Partizan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli pred sobom imaju još jedan meč u ovom takmičenju

  • 36
KK Crvena zvezda KK Olimpijakos Foto: MN Press

Evroliga ulazi u svoj smiraj, ostao je još jedan meč regularne faze takmičenja, a potom će uslediti i borba u TOP 8, borba za Kaunas i evropsku titulu. Kada je reč o srpskim klubovima, Partizan se domogao TOP 8 faze, dok je Zvezda još ranije ostala bez prilike da se plasira u drugi stupanj, ali će i dalje imati imperativ pobede nad Fenerbahčeom u poslednjem kolu.

Crvena zvezda je imala poprilične amplitude u rezultatima tokom sezone u Evroligi, veoma bled start i skor od jedne pobede i šest poraza, a potom serija pobeda i povratak nade i maštanja o TOP 8 fazi. Ipak, na kraju su neki porazi presudili i Zvezda je ostala bez prilike da se plasira u narednu fazu.

Međutim, čak i bez te prilike za plasman, Zvezda bi trebalo da pojuri pobedu protiv Fenerbahčea u poslednjem kolu, koja bi imala određen značaj za nju. Bar onaj finansijski, dok bi u neku ruku mogla da pomogne i Partizanu da se bolje kotira u samom plejofu.

Sigurno je to da su finansijska sredstva bitna za Crvenu zvezdu i za iduću sezonu, u kojoj se još ne zna da li će igrati u Evroligi. Jedina dva ulaza za nju jesu osvajanje ABA lige, to je sigurna karta, dok mogu da se nadaju i specijalnoj pozivnici, ukoliko ostanu bez titule na Jadranu.

Kako stvari stoje trenutno, Zvezda se nalazi na 10. mestu i nema šanse da se podigne do 9. ali postoje šanse da padne čak do 12. Ove promene u finansijskom smislu nisu baš dobre, jer i nagradna suma od Evrolige varira u zavisnosti od pozicije.

Ukoliko Crvena zvezda završi na 10. mestu ona će inkasirati 410.526 evra, ako se spusti za poziciju niže, Zvezdi će pripasti 351.880 evra, a ako ode čak do 12. mesta, onda će dobiti tek 234.586 evra. Naravno, kao što je slučaj i kod Partizana, Evroliga za svaku pobedu dodeljuje i 37.500 evra.

Klub s Malog Kalemegdana je trenutno na koti od 16 pobeda, što je dodatnih 600.000 evra, dok bi eventualnom pobedom protiv Fenerbahčea ta cifra postala i veća. Kada se sve sabere, Zvezda u najboljem slučaju može da zaradi 1.048.026 evra, dok bi u najgorem ostala na "samo" 834.586 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Otac Luke Dončića za Telegraf: Ne znam kako da opišem ovu atmosferu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bulaznite

    8. april 2023 | 10:27

    Vrlo dobro znate kako je I ko je pokusalo da unisti KK Partizan I uspeo je gotovo 10 godina, a sa FKP ce mlatiti Jos jer ima potporu unutra. Sto vi niste dobijali specijalne pozivnice? Niste jer ste niko I nista I to se daje samo velikim I znacajnim. Mi dobili legalno, a vi 3 puta na kvarno, jednom platili Ciboni, jednom oteli Igokei, jednom korona.

  • Partizan

    8. april 2023 | 09:06

    Nama pomoć Krcunove policije ne treba.

  • nebitan klub

    8. april 2023 | 10:37

    stalno se zali dati neki znacaj ovom malom nebitnom klubu..alo lapani..koga zanimaju ovi uz tirane..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA