≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Španci svesni moći Arene i Žoca: Zbog ovih 5 razloga Partizan može da pobedi Real Madrid i ode na F4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli žele u Kaunas

  • 10
Željko Obradović FK Partizan Real Madrid Foto-kolaž: Mileta Mirčetić, MN Press

Košarkaši Partizana ovog utorka od 20.45 u Madridu počinju plej-of Seriju protiv Reala, a, imajući u vidu sam kraj sezone i formu tima, očekivanja navijača su velika. 

Ako biste na ulicama Srbije, pitali i najvećeg pesimistu među navijačima crno-belih koji ishod očekuje, najverovatnije vam ne bi pokazao ni najmanje straha pred španskim timom. Tako, ono što je do juče delovalo kao san za crno-bele, sada je java. Partizan ima trenera, tim, navijače i veliki motiv. Zbog svega toga, strah pred početaak Top 8 serije skoro da ne postoji, cilj je Fajnal for, a toga su svesni i u Madridu.

Tako, prestižni španski list "As" donosi tekst u kojem navodi razloge koji bi mogli da utiču na neuspeh Reala u ovom duelu.

Partizan je Partizan

Partizan je u optimalnoj formi i mnogo toga je drugačije u odnosu na prvi deo sezone. Serija pobeda, veliki motiv, kao i iskustvo i znanje trenera Željka Obradovića, mogu da budu presudni. Sredinom decembra crno-beli su imali skor 4-9, pet poraza u nizu, a onda je serija porasla na 16-5 i na kraju je iznosila 20-14. Od manje od trećine pobeda u prvih 13 mečeva do neverovatnih 76.2% uspešnosti u preostalih 21 utakmicu. To pokazuje da Partizan ima samopouzdanje do neba i da se ne plaši Reala, tim pre što ih je nedavno pobedio, čak bez problema.

Video: Neverovatan broj kapitena i košarkaških legendi Partizana i Reala na jednom mestu

Odmorniji tim

As navodi da je Partizan imao više vremena za odmor pošto je poslednji meč odigrao protiv Budućnosti. Sa druge strane, Real Madrid je u nedelju igrao protiv Huventuda i ima samo dva dana, u odnosu na četiri crno-belih, da se oporavi za početak serije.

Pakao Arene

Španci navode neverovatne brojke u Areni, ali i napominju da je Real poražen u neverovatnoj atmosferi i dodaju da je to najteži poraz ove sezone za Madriđane u Evroligi. Oni navode da je crno-bele gledalo 300.000 navijača u Evroligi, i iznose prosečni broj navijača na tribinama od 17,763, koji je najveći u Evroligi.

Video: Eksplodirala Arena zbog nove pobede Partizana: Igrači tukli Nanelija zbog trojke za trijumf

Željko Obradović

Željko Obradović je neko kog aŠpanci takođe poštuju. Tako ističu da je sa crno-belima već osvajao Evropu. On ima 79% pobeda u plej ofu Evrolige, odnosno nekadašnjeg Kupa Šampiona i to niko nikada neće dostići. Takođe, od kada je novi format takmičenja uveden, Željko je prošao na 10 od 11 plej-of serija. Jedino je 2006. ispao sa Panatinaikosom od Baskonije. Sa šest različitih timova otišao je na fajnal-for.

Video: Željko Obradović otkrio ambicije Partizana pred put u Monako

Eksum - Lesor

Eksum i Lesor viđeni su kao ključne figure ove serije. tako Španci dodaju, i to, da je Partizan ofanzivno najpotentniji tim lige. Ovo je pšosebno važno ako se uzme u obzir i spoljna linija oličena u Panteru i Naneliju, kao i u Avramoviću koji je veoma prodoran, jak adut. Takođe, tu je i Ledeja koji je važan šraf u timu Željka Obradovića.

(Telergaf.rs)

Video: "Važno mi je da Partizan ode na F4": Žoc podigao papire, pa izgovorio jake reči pred put u Madrid

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    24. april 2023 | 13:05

    Idemo jako, zna gospodin Obradovic kako da pobedimo

  • 🔴🔵⚪

    24. april 2023 | 12:52

    Може и мора, да победи Реал🖤🤍

  • Misirac

    24. april 2023 | 14:33

    Kao veliki navijač ZVEZDE, odajem priznanje Žocu kao najboljem evropskom treneru svih vremena. Budjavom Partizanu svaka čast i kapa dole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA