Vreme čitanja: oko 1 min.

Igor Rakočević se oglasio posle masakra na Vračaru: "Mnoge stvari bi bile drugačije da..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

On smatra da je ljudima, koji su zaduženi za obrazovanje i edukaciju dece oduzet autoritet.

  • 8
Igor Rakočević Foto: MN Press

Proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević, povodom nesreće koja je zadesila Srbiju zbog višestrukog ubistva na Vračaru, oglasio se i ukazao na to da roditelji ne mogu da provede dovoljno vremena sa decom kako bi ih edukovali.

- Mnoge stvari bi bile drugačije da ne živimo u ovom izrabljivačkom sistemu gde se roditelji vraćaju sa posle u šest popodne preumorni, istrošeni i onda provode samo par sati sa decom. Jurnjava za profitom na uštrb porodice i društvenog života. Ko onda obrazuje decu? Kakvim sadržajem? - zapitao se Rakočević.

Društvene mreže navodi kao jedan od problema.

- Mobilni telefoni, bolesni medijski sadržaji i društvene mreže, i vi koji vređate druge po mrežama, jer se ne slažete sa nečijim mišljenjem, promovišete agresiju. I vi ste kao takvi deo ovog zla koje nas je snašlo - naveo je Rakočević.

On smatra da je ljudima, koji su zaduženi za obrazovanje i edukaciju dece oduzet autoritet.

- Nastavnicima i službenim licima je potpuno oduzet autoritet zbog zapadnjackih "dečjih prava" (čitaj - iživljavaj se bez odgovornosti). Ne smeju popreko da ih pogledaju, kamoli da im uzmu mobilne telefone. A roditelji dolaze sa advokatima i prete tužbama ako dete dobije lošu ocenu! - zaključio je Rakočević.

(Telegraf.rs)

Video: Dučić: Devojčica koja je juče operisana, kao hitna zbog povrede glave, je vitalno ugrožena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    4. maj 2023 | 14:53

    Kratko i tačno rečeno,još bih dodala neograničenu količinu kladionica u državi Srbiji i puštanje rialiti programa na Pink televiziji.

  • DV

    4. maj 2023 | 14:44

    Covek 100% u pravu!!!

  • Aca

    4. maj 2023 | 15:19

    Sirotinja raja,zaduzena i prezaduzena u toj muci nemas vremena da deci posvetis paznju i to je glavni problem,rad sa decom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA