≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama u Istanbulu: Fener srušio Olimpijakos, peti meč u Pireju odlučuje ko će na F4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gudurić je svom timu doprineo sa 4 poena

  • 0
Marko Gudurić Foto: MN Press

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su na svom terenu Olimpijakos 73:69 u četvrtom meču plej-of serije Evrolige, pa će peti duel  biti odlučujući.

Još jedan neverovatan meč u plej of seriji priredili su grčki i turski tim koji su se od početka do kraja meča borili za svaku loptu i svaki koš. Posle velike borbe, Fenerbahče je, zahvaljujući boljoj završnici, uspeo da dođe do pobede kojom se serija nastavlja i vraća u Atinu. Tako, pobednik petog duela će, baš kao i u susretu Partizana i Real Madrida, odlučiti ko će otići u Kaunas na ovogodišnji Fajnal 4.

Od samog početka niti jedna niti druga ekipa nisu uspevale da dođu do ozbiljnije prednosti. Igralo se čvrsto, sa malo poena, pa je na poluvremenu Olimpijakos imao minimalnih 33:32.

I u nastavku meča u Istanbulu igralo se koš za koš, da bi tek na dva minuta do kraja Fenerbahče posle nekoliko dobrih vezanih odbrana i napada došao do 67:61. Tada je počela i prava drama pošto je Dorsi posle nove trojke odveo svoj tim na 70:63.

Za novo uzbuđenje pobrinuo se Mekkisik koji uzvraća istom merom Potom Pjer , a onda i Mekkisik posle brzih akcija vezuju nove dve trojke. Kako je na 20  sekundi do kraja Fenerbahče imao +4, Olimpijakos nije uspeo da brzom akcijom smanji prednost pa je turski tim došao do pobede i 2:2 u seriji.

Najefikaniji kod domaćih bio je Pjer sa 17 poena, a pratio ga je Dorsi sa 16. Marko Gudurić postigao je četiri poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Kod Olimpijakosa najbolji je bio Mekkisik sa 20 poena, odmah za njim su Kenan i Fal sa po 12.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA