≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rekord karijere i 53 poena Nikole Jokića! Meč za istoriju Srbina nedovoljan, Finiks izjednačio posle drame

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski centar nije mogao sam u duelu sa Finiksom

  • 12

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Finiks Sansa 129:124 u četvrtom meču plej-of serije Zapada, a rekord karijere i poena postigao je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Jokić je bio ubedljivo najbolji pojedinac na terenu i meč je završio sa 53 poena, 11 asistencija i 4 skoka. Srpski centar je tako odigrao najbolji meč u karijeri pošto je prethodno 6. februara 2021. godine ubacio 50 poena Sakramento Kingsima.

Posle dobrog početka Sansa, Denver je iskoristio probleme sa realizacijom domaćeg tima. Tako, Nagetsi su, sredinom prve četvrtine, zahvaljujući seriji 13:2, preokrenuli rezultat u svoju korist i poveli 28:20.

Delovalo je da će gosti doći do ubedljivije prednosti, ali je raspoložen bio Buker z kojeg Denver nije imao rešenj pa je posle uvodnih 12 minuta rezultat bio 34:32.

Do poluvremena, Sansi su ubrzali igru, zaigrali mnogo oblje i angažovanije, pre svega u odbrani. U napadu, Buker je bio prva opcija i nastavio je da muči odbranu Nagetsa. Sa druge strane, odličan je bio Nikola Jokić koji je u prvom delu meča ubacio 24 poena. Tako, igralo se uglavnom koš za koš, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na odmor se otišlo sa 63:61.

Sam kraj poluvremena obeležio je upravo Jokić. Naime, srpski centar je hteo da ubrza igru pošto je košarkaš Sansa odleteo među gledaoce. Nikola je prišao ka aut liniji i pokušao da uzme loptu od navijača koju nije želeo da mu je da.

Srpski centar je nekako uzeo loptu, malo potkačio naivjača koji je "kao pokošen" odleteo na svoje sedište. Ispostavilo se da je reč o vlasniku Finiks Sansa, Metu Išbiji, milijarderu koji je uticao na trejd i dovođenje Kevina Durenta. Zbog ovog incidenta, Jokić je dobio tehničku grešku.

Video: Brutalna blokada Jokića, pa onda otimačina za loptu sa vlasnikom Finiksa koji je sedeo u publici

I u nastavku, kada se sve smirilo, viđen je egal. Igralo se brzo, sa mnogo poena, a dominirali su Buker sa jedne strane, i , Jokić, sa druge.

Srpski centar je tako do sredine treće deonice već stigao do 42 poena i bio je nezaustavljiv za protivničku odbranu.

Ipak, pitao se i Buker koji je nastavio da rešeta i sa dve trojke u poslednjem minutu doneo prednost svom timu 98:92.

D0 kraja, u prvih nekoliko minuta Sansi su nastavili da pogađaju iz svih pozicija i u potpunosti iskoristili kratak odlazak na klupu Nikole Jokića. Kada se srpski centar vratio, razigrao se i Šemet koji je odgovorio na poene Nagetsa i ubacio dve trojke na 7 minuta do kraja za najveću prednost domaćih od +8, 108:100.

Jokić je pokušavao da poenima prodrma svoje saigrače, ali je neverovatni Šemet postigao i četvrtu trojku u 4/4 pa su sansi na 4 minuta do kraja imali 116:106. Trener Denvera Majk Meloun pokušavo je da tajm-autima prodrma svoje košarkaše, ali, osim Jokića nije bilo nikog spremnog da preokrene rezultat. Na kraju, Sansi su slavili i izjednačili rezultat u seriji na 2:2.

Sledeći meč igra se u Koloradu u noći između utorka i srede.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić asistirao saigraču za monstruozno posterizovanje Durenta: Durantula je ovo retko doživljavao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA