≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Šta se dešava u Partizanu, gde će i s kim igrati najbitniji deo sezone? Čudne odluke zabrinule Grobare

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crno-beli u dosta lošijem raspoloženju dočekuju revanš u Podgorici, koji je na programu u četvrtak

  • 47
KK Partizan - Studentski centar, 15.5.2023. Foto: MN Press / Marko Metlaš

Ispadanje od madridskog Reala defintivno je ostavilo traga na "ranjenu" crno-belu ekipu. Igra Partizana u porazu od Studentskog centra u ponedeljak uveče bila je zaista neprepoznatljiva. Manjak koncentracije u defanzivi, šut koji većim tokom meča nije služio maltene niti jednog igrača i, što je najupadljivije, katastrofalna igra u završnici kada je trebalo slomiti protivnika.

Sve su to stvari koje mogu da zabrinu Željka Obradovića i na kojima će tim morati da poradi do četvrtka, kada Partizan igra drugu utakmicu sa istim rivalom u četvrtfinalu ABA lige. Posebno jer tu pravo na neuspeh više ne postoji - u slučaju poraza sezona je gotova.

Navijači ekipe iz Humske i dalje imaju poverenja u rad svog proslavljenog trenera, ali stvari koje bi dodatno mogle da ih zabrinu dešavaju se izvan domašaja devetostrukog osvajača Evrolige.

Željko Obradović, Partizan - Studentski centar, 15.5.2023. Foto: MN Press / Marko Metlaš

Tokom jučerašnjeg dana odnosno večeri pojavile su se dve informacije. Najpre je, prema pisanjima "Mocart sporta", klub kao moguću destinaciju u potencijalnom finalu prijavio halu "Stožice" u Ljubljani kao vid revolta jer navodno postoje problemi na relaciji Partizan -"Štark Arene", a potom je nakon poraza od Podgoričana Obradović govorio o izostancima Smailagića i što još interesantnije Vukčevića, kojem klub dozvolio put u Ameriku.

"Arena" ili "Stožice"

Nakon pisanja pomenutog medija oglasio se i direktor "Štark Arene" Goran Grbović. On je u izjavi za medije najpre istakao da je najveći problemu u regionalnoj ligi nazvavši je "najsmešnijim takmičenjem na svetu u svim sportovima", a onda se nadovezao i na sam problem.

- Znamo da je Partizan ušao među osam u Evroligi i da je zbog toga sve pomerano, ali ABA liga mora da zna datume i šta se dalje dešava, mi imamo događaje koji se mesecima unapred zakazuju, ali sve možemo da sredimo. Jednostavno, niko ne saopštava datume i to je istina - istakao je Grbović i dodao:

- Pazite, ja nisam navijač, ja sam direktor Arene, tako da me baš briga gde će da igraju. Neka igraju u Ljubljani. Što se mene tiče mogu i u Zagrebu, to je njihova odluka i nema veze sa Arenom. Meni je samo žao jer ja sam bio deo tog Partizana i to sam uvek isticao. Partizan nije privatna firma i ne treba se igrati ugledom kluba - zaključio je on.

Danilo Ivanović, Matijas Lesor i Džejms Naneli, Partizan - Studentski centar, 15.5.2023. Foto: MN Press / Marko Metlaš

Izjava koja može mnoge da zabrine, posebno imajući u vidu značaj domaćeg terena za Partizan tokom ove sezone, što se videlo u svim utakmicama u Evroligi i pojedinim mečevima ABA lige. Statistika kaže da je ekipa na svom parketu u najjačem evropskom takmičenju imala ukupan skor 12-7, dok je učinak u regionalnom prventstvu do poraza od Studentskog centra bio besprekoran - 13-0.

Još jedan veliki problem za Partizan bio bi način na koji bi navijači sa sezonskim ulaznicama bili raspoređeni u slučaju potencijalnog plasmana u finale. U prvom duelu serije sa crnogorskim rivalom hala nije bila ispunjena, ali nema sumnje da bi interesovanje za samu završnicu bilo daleko veće. Kada se na umu ima 11 hiljada i više sezonskih pretplatnika postavlja se pitanje gde bi svi oni bili smešteni u slučaju da se potencijalni susret igra u nekoj drugoj hali u Beogradu ili Srbiji, pošto nijedna nema dovoljan kapacitet, a takođe je izlišno pričati o potencijalnom putu svih navijača u Sloveniju.

Ono što je u ovom momentu sigurno problem mora biti rešen što pre, jer se završnica regionalne lige polako približava. Doduše, Kevin Panter i saigrači prvo na terenu moraju da odrade svoj deo posla, a to će, kao što vidimo, biti teže od očekivanog.

Vukčević u Americi - kako i zašto?

Druga, možda po ekipu još bitnija stvar jesu izostanci. I to se može podvesti pod kategoriju alarmantno. Naime, nakon što je posle susreta istaknuto da popularni Smajli ima problema sa nogom, novinare je zanimalo gde je Tristan Vukčević. Obradović je istakao da je klub dao dozvolu nekadašnjem igraču Reala, ali nije bio baš oduševljen dok je govorio o tome.

- On je u Americi. Ja nemam pojma, nemam pojma gde je. Dobio je dozvolu da ode, i to je to, sve što znam - izjavio je Željko i ostavio sumnje kod svih da možda on nije želeo da ostane bez Tristana u ovako važnom momentu, što je i sasvim očekivano imajući u vidu značaj preostalih duela i roster koji mu je na raspolaganju.

Tristan Vukčević Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Partizan

Tokom noći pojavili su se i Vukčevićevi snimci iz Sjednjenih Država gde se vidi kako se u Čikagu priprema za predstojeći NBA Draft. "Kombajn" je uobičajeni događaj na kojem prisustvuju svi košarkaši koji tek treba da se dokažu i prikažu brojnim skautima i na kojem obično nema najvećih zvezda, odnosno onih koji su predviđeni za prve "pikove".

Za Partizan se nakon svega iskazanog postavlja pitanje - kako bez dva visoka igrača odigrati završnicu ukoliko ne bude ni Alena u predstojećim utakmicama. Slovo bi u tom slučaju spalo na Ledeja i Lesora, uz još uvek nedovoljno spremnog Koprivicu. Čak i u slučaju da Smailagić zaigra, što je prema našim informacijama izvesno već u četvrtak u Podgorici, pitanje je u kakvom će stanju biti do kraja ove sezone.

Alekse Avramovića verovatno neće biti do kraja, što takođe pravi poteškoće treneru, pa je sinoć u rotaciji bio mladi Savo Drezgić.

Bilo kako bilo, pred Partizanom je u četvrtak novi najbitniji izazov i sve navedene peripetije samo su skretanje pažnje ekipi sa samog terena, zbog čega i nisu došle baš u najboljem momentu po tim. Košarkaši pun fokus moraju da usmere na teren hale "Morača".

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović o sjajnoj sezoni Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lex

    16. maj 2023 | 17:23

    U cetvrtak u Podgorici Partizan igra svoj poslednji mec ove sezone. To je to, ova ekipa ima jos 40 min zajedno i kud koji mili moji onda.

  • Знамо вас

    16. maj 2023 | 16:42

    Којих 11.000+ сезонских, свака утакмица у АБА лиги је 4-5 хиљада, па и против Ефеса је једва дошло 12.000. Пар хиљада је купило као и ранијих сезона, остало су поделили да покрију извор буџета и да праве галаму.

  • Maki

    16. maj 2023 | 18:08

    Desava se to da je doslo vreme za raspodelu novca i tu je pukla "ljubav" izmedju Obradovica, Ostoje i Savica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA