Vreme čitanja: oko 3 min.

Klub iz Crne Gore doveo košarkaša iz SAD, nisu mu dali 5 plata: "Nemam para ni za hranu, ni da se vratim kući"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vilijams je u klub stigao sa još jednim Amerikancem, ali su ubrzo usledili neočekivani pehovi

  • 3
Ilajdža Vilijams Printscreen: Instagram/@cgsportme

Šokantna priča dolazi iz Crne Gore. Naime, čelnici kluba KK Dečić iz Tuza, doveli su u svoje redove Ilajdžu Vilijamsa, američkog košarkaša, ali niko nije mogao naslutiti kakvi problemi će uslediti.

Naime, Vilijams je u klub stigao sa još jednim Amerikancem, ali su ubrzo usledili neočekivani pehovi. Prema pojedinim navodima, Vilijams je trebao da bude plaćen 1.100 evra mesečno, ali čak pet meseci nije dobio platu, te je sada u prilično nezavidnoj situaciji, s obzirom na to da nema novca ni za hranu, a ni da se vrati kući.

- Moja situacija je veoma teška. Došao sam ovde sa drugim Amerikancem, Tilmanom, i jednostavno nismo dobili odmah novac ni za treninge. Nismo imali ono što nam treba, čak ni za opremu, a onda se Tilman i povredio i predsednik mu je rekao da neće da mu plaća više ugovor, odnosno da mu neće davati onoliko koliko piše u ugovoru, ali sada se to odužilo. On je morao da se vrati kući, otišao je, a ja sam ovde ostao i pet meseci nisam primao platu. To je vrlo teško - počeo je Vilijams, pa nastavio:

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by CGsport (@cgsportme)

- Što se tiče mene, pošto je on imao tada 500 evra tada. Kažem, teško je pet meseci živeti sa500 evra. Što se mene tiče. ja ne primam platu poslednjih pet meseci. Jednostavno nisam imao novca za osnovne stvari, čak ni za patike da kupim. Sada mi ponestaje i za hranu. Bukvalno sam morao da tražim 20 evra i tražio sam objašnjenje od uprave. Rekli su mi da će to biti sređeno, pa sad kad je završila sezona ću moći da se vratim kući, ali još ne mogu. Obećali su da će mi platiti moj put do kuće, ali nisu.

Ističe američki košarkaš da je situacija izuzetno nezgodna...

- Ja jednostavno od moje plate nemam ništa. Nisam imao ni za život, a istekao mi je smeštaj. Čekam i dalje to, i slao sam poruke stalno i predsedniku kluba. On mi je prvo odgovarao da će mi poslati, ali onda me je blokirao. Čekam sad na konkretan odgovor, da mi kažu da li mogu da se vratim kući. U poslednja tri dana, nemam nikakavg odgovor. Znate kako, ovo je vrlo teška situacija. Ovo je za mene strana zemlja, ne govorim jezik, ne znam šta ću, a još nemam novca. Zaista je sve veoma teško. Pokušavam da mislim pozitivno i da kažem da sam blagosloven što sam u ovoj poziciji da sam mogao da pređem preko okeana da igram u drugoj zemlji da igram. Gledam pozitivno na stvari, pokušavam barem.

Ipak, u susret su mu izašli momci iz FK Podgorice, koji su ga primili u svoj smeštaj.

- Trenutno živim u Podgorici kod nekih mojih prijatelja iz fudbalskog kluba Podgorica. Oni su me ugostili, sjajni momci. Pomogli su mi, oni su mi sad kao porodica bukvalno. Ne samo da su mi pomogli, već su me i spasili, i oni pokušavaju da mi pomognu koliko god mogu. Ipak, sada bih zaista sve dao da mogu da se vratim kući. Naravno da me očekuju, svakog dana se čujem mojom babom i ona me zove da dođem i da gledamo zajedno mečeve Lejkersa, ali pokušavam da joj nekako objasnim, na mekši način, ovu moju situaciju. Nadam se da ću se što pre vratiti u Ameriku - istakao je Vilijams.

(Telegraf.rs)

Video: Kakava asistencija Jokića sa više od preko pola terena za brutalno zakucavanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA