Vreme čitanja: oko 3 min.

Miško Ražnatović otkrio neverovatnu priču o Jokiću: "Jedini je igrač za 27 godina kojeg smo potpisali naslepo"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski centar ne bi bio tu gde jeste da nije bilo neverovatnog spleta okolnosti

  • 0
MIško Ražnatović, Nikola Jokić Foto: Instagram.com/misko4raznatovic

Tri pobede dele Nikolu Jokića do šampionskog prstena NBA lige i posle noćašnjeg meča, pošto je Denver noćas izgubio u "Bol Areni" od ekipe Majami Hita i tako izgubio prednost domaćeg terena u finalnoj seriji.

Naravno, Nagetsi su i dalje favoriti za dvostrukim osvajačem priznanja za najboljeg igrača NBA lige kojeg možda ne bi ni bilo na ovakvim visinama da nije bilo štampanih medija.

Naime, u podkastu "Showtime Basketball", menadžer Miško Ražnatović razgovarao je o tome na koji je način uopšte otkriven naš trenutno najbolji košarkaš, istakavši da skauti isprva nisu ni čuli za njega.

- To je jedinstvena priča. Svi igrači koji kasnije igraju u NBA ligi i Evroligi su na početku otkriveni od strane skauta, koji idu po zemlji da prate dečake i devojčice od po osam godina. A nekako, niko nije obratio pažnju na njega. Naša agencija ima mnogo skauta na teritoriji Srbije, koja nije toliko velika. Ali i pored toga, oni ga nekako nisu našli.

Osvrnuo se na to na koji način je došao do Jokića, a zatim je istakao da je njegove rezultate naslepo pratio danima.

- Šta se desilo? Ja sam malo staromodan, pa čitam novine, ne toliko veb portale. Na poslednjoj stranici tu su rezultati iz svih liga u jednim novinama. I jednom sam video da je taj jedan momak imao 29 poena i 26 skokova. Rekao sam samo "vau", ništa više od toga. Sledeće sedmice sam ponovo to uradio. Tada sam video 30 poena i 27 skokova. To inače nije moj posao, ali sam bio znatiželjan, pa sam pitao skaute o njemu. Dobio sam - tišinu. Nisu ga znali. To je bilo iznenađenje godine.

Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Skauti su odmah prešli na posao.

- Rekao sam mu da je sigurno centar i da treba da pozove da se raspita da li sakuplja te skokove tako što je snažniji ili samo tako što je okretan. Samo posle tri minuta me je pozvao nazad i rekao da on uopšte nije snažan, da je vrlo okretan i da ima povećanu težinu. I da je talentovan. Ja verujem u sistem, tako da ne znam zašto sam rekao skautu da ode i da ga potpiše. Pronašli smo porodicu, razgovarali, koja je sjajna, tradicionalna srpska, vodili su računa o njemu i bili su srećni što jedna takva agencija hoće da ga uzme. On pre toga nije bio ni na jednom treningu seniora. Nisu ga prepoznali. Želeli su da razgovaraju i sa mnom, njegov brat Strahinja je tada bio tu i on je važan što je Nikola postao to što jeste.

Miško je zatim podvukao jednu neverovatnu činjenicu.

- Ovo je prvi i poslednji igrač kojeg smo potpisali za 27 godina bez da smo ga videli. A sada pričamo o skautiranju, analizama...

I uticajni agent je potvrdio da je Nikola van terena isti kao i na njemu - skroman. Isto tako se osećao posle dvostruke titule MVP-ja.

- Odrastao je u Megi. Vrlo sam ponosan, srećan, ali generalno nisam osoba koja se uzbuđuje. Sve zaboravljam već sutra. Nikola je takva. Ljudi misle da je to pozorište kada on to kaže, ali on stvarno ne obraća pažnju. On razmišlja samo o još tri pobede u finalu.

Da li mu fali skok ili asistencija za neki pojedinačni uspeh, to Nikolu Jokića ne zanima previše, već samo timski rezultat.

- On je jedinstven. Nikada nisam video takvo strpljenje i želju koju on ima za pobedom. Na samom početku, falio mu je skok ili asistencija za tripl-dabl. On se smejao, a ja sam mu govorio to, njega to nije zanimalo. Sada kada se Mari vratio, oni se sjajno razumeju. Možda su i najbolji duo. Neki igrači su individualno bolji, ali kao par su najbolji.

(Telegraf.rs)

Video: Jokićeva asistencija iz okreta, pa maestralno zakucavanje Gordona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA