Vreme čitanja: oko 1 min.

Španska liga stala u odbranu Jabuselea: "Žao nam je zbog svega što mu se dešava..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jabusele se ponovo našao u epicentru dešavanja

  • 2
Guerschon Yabusele, Geršon Jabusele Foto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Geršon Jabusele je u prethodnom periodu postao jedna od najomraženijih košarkaša u Evropi. Njegov potez i udaranje Dantea Eksuma u utakmici TOP 8 faze Evrolige su odjeknuli širom "starog kontinenta", a dešavanja iz španske lige su ga ponovo stavili u žižu javnosti.

Tokom trećeg meča polufinalne serije između Reala i Huventuda, centar tima iz Badalone, Ante Tomić je ušao u okršaj upravo sa Jabuseleom. Tokom jednog duela, Tomić je doslovno nokautirao Jabuselea, koji je pao nakon udaranja laktom, dok su potom navijači počeli i da prozivaju košarkašu.

Jedan mladić je čak imao i transparent na kom je pozvao "Jabusela u ring", te je Liga Endesa stala u odbranu francuskog košarkaša.

- ACB izražava duboko žaljenje zbog skandiranja navijača tokom meča Huventud - Real, gde je targetiran Geršon Jabusele sa uvredljivim narativom. Sudije su snimile incidente, te su to podneli u svom izveštaju, a protiv navijače će se podneti i krivična prijava, koju će ispitati komitet takmičenja Košarkaške federeacije Španije. Takođe, ACB liga će podneti izveštaj i u agenciji za borbu protiv nasilja - stoji u saopštenju ACB lige.

(Telegraf.rs)

Video: Geršon Jabusele pozdravlja navijače posle meča: Pokazivao im otvorena srca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gegula

    11. jun 2023 | 10:24

    Nije ga osudjivala cela Evropa. Postoji mala grupa ljudi, velikih poznavaoca ove igre koji su dali podrsku Jabuseleu zato sto, ko ce njima da zabrani sta ce da podrzavaju.

  • ZELJKO

    11. jun 2023 | 19:22

    JABUSELE OLEOLEOLEOLEOLEOLE.KENGUR JE LAGAO DA MU JE POVREDIO PRST NA NOZI...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA