≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Somborci otkrili za Telegraf: "Sprema se velika fešta za Nikolu Jokića"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola je oduševio svoje sugrađane i učinio ih ponosnim

  • 13

Nikola Jokić je ispisao istoriju košarke u nestvarnoj plej-of seriji gde je oborio sve rekorde NBA lige kao najbolji po poenima, skokovima i asistencijama ikada u plej-ofu.

Kruna fenomenalne sezone Srbina je NBA prsten, prvi u istoriji Denvera.

Čitava Srbija ostala je budna da isprati petu utakmicu u kojoj su Nagetsi imali prvu meč loptu, koju su odmah i iskoristili.

Meč se posebno pratio u Somboru, gde je organizovano grupno praćenje meča i gde je atmosfera bila fenomenalna, a oduševila je i Nikolu Jokića, kada su mu prikazani kadrovi nakon meča u intervjuima.

Njegovi sugrađani ističu da su ponosni na Nikolin uspeh. Telegraf je došao u Sombor, gde smo posetili i Nikolino omiljeno mesto - štalu i hipodrom gde uživa sa svojim konjima, a ispitali smo i raspoloženje među Somborcima i svi o Nikoli imaju samo reči hvale.

- Šta da kažem, bio sam noćas da gledam sa omladinom, bilo je fantastično, divna atmosfera, hvala Nikoli, Bebi i Banetu, njegovim roditeljima. Danas je Sombor glavni grad u svetu i vrlo sam ponosan svime što smo videli i s onim što možemo da očekujemo od našeg Nikole. Ja Nikolu znam još kad je bio dete iz viđenja, roditelje mu znam na "zdravo, zdravo". Veliki je teret nositi tu slavu, želim mu da se dobro odmori, da se opusti sa svojim društvom, da radi ono što voli, da vija konje i da se zabavlja dok je ovde na odmoru - rekao je jedan od Nikolinih sugrađana.

- Sve najbolje. Spavala, ali ujutru sam slavila. Najjači je - usput nam je prokomentarisala jedna od stanovnica Sombora.

- Najbolji je, nema boljega, a naš je. Ja radim u pekari, pa nisam mnogo ni spavala, gledala sam naravno - istakla je druga.

- Mogu da kažem da smo zajedno sa njim ušli u legendu, a bogami i u besmrtnost - bio je jedan od najupečatljivijih komentara koje smo zabeležili.

- Videli smo, najbolji je. Ne znam porodicu, viđam ga često u gradu, rođeni Somborac, pravi centar. Ponosan sam na njega - rekao je jedan stariji Somborac.

Neki su nam otkrili i da je se sprema velika fešta i doček kakav dolikuje NBA šampionu.

- Gledao sam prvo poluvreme, pa sam zaspao. Mada sam ja Apatinac, ali on je ubedljivo najbolji. Iako nije dobio nagradu, sada je još bolji nego prošle godine, ubedljivo najbolji igrač NBA lige. Biće fešta sigurno. Trebalo je prošle godine da bude isto, ali on nije hteo, ali ove godine će biti sigurno, pošto je osvojio prsten.

Lepe reči na račun Jokića samo su se nastavili.

- Gledali smo, prelepi su utisci, sve najlepše o Nikoli, on je momak za primer i kapa mu dole. Ponosni smo što ga imamo u našem mestu. Nisam upućen, ali sigurno će biti doček, zaslužio je.

Na kraju smo naleteli na dečaka koji je nosio majicu sa Jokićevim likom.

- Igrao je dobro, gledao sam, voleo bih da budem jednog dana kao on. Sačekaću ga ovde kada se vrati. Smislićemo i neku pesmu - poručio nam je jedan mališan koji je na majici imao -

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo štalu Nikole Jokića u Somboru: Sve je spremno za dolazak NBA šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KG

    13. jun 2023 | 17:24

    Treba cela Srbija da na napravi feštu za JOKIĆA i za Djokovića. Ponos Srbije

  • Anka

    13. jun 2023 | 18:42

    Beograd da priredi doček najboljima na svetu Đokoviću i Jokiću. Živeli najbolji na Svetu. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  • Halooo

    13. jun 2023 | 21:00

    Bre ljudi, uredu neka Somborci slave, njihov sugradjanin je najvažniji igrač ekipe iz Kolorada koja je postala šapion USA u sezoni 022/023. Ali porediti ili još gore izjednačavati Nikolu i Novaka je apsurd bez presedana. Novak je ostvario planetarni uspeh, dominantan je manje više petnaest godina. Koliko je dao donacija za vrtiće, crkve, a ne zaboravimo ni poplave 2014-e, i toliko toga još. Ne treba zaboraviti ni salataru koju smo osvojili zahvaljujući pre svega Nolu. A tek kada se patriotske emocije porede, e tek tada se može shvatiti besmislenost izjednačavanja i bilo kakvog poredjenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA