Vreme čitanja: oko 3 min.

Jokićev konj drugi na "Peharu grada Sombora": Srpski košarkaš gledao uživo ludi finiš trke

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tekstualni prenos trka, kao i čitavo dešavanje iz Sombora možete pratiti putem Telegraf sporta

  • 19

Nikola Jokić prisustvovao je konjičkom događaju "Pehar grada Sombora" i bodrio svoje grlo "Brenno Laumara" u glavnoj trci, ali na njegovu žalost nije se radovao trijumfu.

U rodnom gradu najboljeg košarkaša na svetu danas je održano kasačko takmičenje konja, a NBA šampion je uspeo da posle osvajanja titule i proslave, stigne na vreme kako bi prisustvovao ovom događaju.

MVP NBA finala je došao na hipodrom veoma rano, posmatrao jednu od trka, a potom otišao u padook kako bi spremao svog konja i družio se sa ostalim posetiocima.

Njegov "Brenno Laumar" koji pripada štali "Dream catcher" učestvovao je u glavnoj trci dana - Pehar grada Sombora, koja je bila poslednja na programu. Ipak, zauzeo je u uzbudljivom finišu, drugu poziciju iza pobednika Bondo Džeta.

Brenno Laumar, Nikola Jokić, Konj Nikole Jokića Foto: Telegraf

Još jedan konj iz Jokićeve štale "Dream catcher", po imenu "Karizma Spric", takođe se takmičio u jednoj od trka, ali ni on nije uspeo da pobedi.

UŽIVO IZ SOMBORA

- Nije uspeo "Brenno Laumar", konj Nikole Jokića, da osvoji prvo mesto i pehar u glavnoj trci dana. Završio je na drugom mestu iza grla Bondo Džet u trci za "Pehar grada Sombora". Borilo se grlo srpskog košarkaša do samog finiša, bio je posle poslednje krivine čak i u vođstvu, ali mu je ponestalo snage na završnom pravcu.

- I uskoro počinje trka koju svi sa nestrpljenjem iščekuju. To je glavna trka dana i poslednja na programu pod imenom "Pehar grada Sombora", a u njoj učestvuje i konj Nikole Jokića po imenu "Brenno Laumar" iz štale "Dream catcher" koja pripada srpskom košarkašu.

- "Probni kasački derbi" pripao je grlu Cvetko A. D. i njegovo ime ostaje upisano u istorijske knjige. Vozač u sulkama je dobio pehar, dok je grlu ogrnut tradicionalni plašt koji se dodeljuje za pobedu u ovim trkama.

- Sedma trka dana i jedna od dve najvažnije danas na somborskom hipodromu jeste "Probni kasački derbi". Posle nje sledi i poslednja trka dana - "Pehar grada Sombora" koju svi sa nestrpljenjem iščekuju. U njoj učestvuje glavni adut iz štale "Drim kečer" koja pripada našem Nikoli Jokiću. Njegovo grlo se zove "Brenno Laumar" i važi za jednog od favorita.

- U šestoj trci dana, Kasijus Komo je opravdao ulogu favorita, upisao treću pobedu u sezoni.

- Grlo Konkordija je trijumfovalo u petoj trci.

- U četvrtoj trci na programu "Vožd" na 2.200 metara trijumfovao je grlo No fear of'em. Grlo iz Jokićeve štale, Karizma Spric, nije opravdalo Jokićeva očekivanja pošto se nije plasiralo u prva dva.

- I Nikolina supruga, Natalija Jokić, je takođe stigla na hipodrom.

- Grlo Samuraj trijumfovalo je u trećoj trci dana i time opravdalo ulogu favorita, pošto je i prošle godine ostvarilo trijumf na somborskom hipodromu.

- Nikola Jokić nije se dugo zadržao na tribinama, odgledao je jednu trku i potom otišao. Ipak, očekuje se da se NBA šampion pojavi kada bude bila trka u kojoj učestvuje njegov konj. Prema rečima našeg reportera sa terena, Jokić je otišao verovatno u štalu kako bi pripremio konja.

- Pogledajte OVDE kako Nikola Jokić s pažnjom posmatra trke.

- Grlo Sinatra pobednik je druge kasačke trke na programu.

- Upravo je košarkaš Nikola Jokić stigao na hipodrom. Najbolji košarkaš na svetu, koji je sa porodicom i vlasnik Konjičkog kluba "Vojvođanin", stigao je pred sam početak druge kasačke trke. I tom prilikom okupljeni su ga pozdravili.

- Pobednik prve trke je Fiesta De Lare! Ona je grlo Marka Jozića iz Sombora.

- Intoniranjem himne Srbije je zvanično počeo Trkački dan u Somboru. Grla se predstavljaju publici i uskoro će započeto prva trka na današnjem programu.

PRE POČETKA PROGRAMA

- Program današnjih trka.

- Detalji sa hipodroma sat vremena pre početka manifestacije.

- Jokićev omiljeni i prvi konj "Dream Catcher" otišao je u penziju, a on već ima novog pulena. Ime mu je Brenno Laumar. Opširnije o tome možete pročitati OVDE.

- Ovo je trofej koji će se dodeliti pobedniku u glavnoj trci za "Pehar grada Sombora".

(Telegraf.rs)

Video: Kako je deka Stevan, navijač Denvera, upoznao Nikolu Jokića i poželeo da ga časti burekom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    18. jun 2023 | 15:53

    Samo covek srca velikog kao talenat moze voleti zivotinje nesebično i provoditi vreme sa njima

  • Very good

    18. jun 2023 | 17:09

    Kada bi znali sta je Jokic jeo!!! Alo bre...smarate vise sa njim.

  • xy

    18. jun 2023 | 16:04

    Juče i danas glavna tema Jokić. Sve moguće i nemoguće informacije gde je bio šta je radio. Bravo, taman šta ovom narodu treba, hleba i igara....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA