≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo: Crvenu zvezdu očekuje rekonstrukcija, samo jedan igrač je siguran!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vreme je za promenu u crveno-belom taboru

  • 77
KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli još jednom da dođu do "triplete", pošto ih je Partizan zaustavio i savladao sa 3:2 u seriji. Poslednji meč u majstorici je rešen sa 96:85, i to u Beogradskoj areni, te je moglo da krene slavlje crno-belih.

To znači i ujedno da je Partizan sigurni učesnik Evrolige iduće sezone, dok će Zvezda morati da sačeka bar neko vreme i odluku uprave tog takmičenja, iako u ovom trenutku postoje ogormne šanse da se crveno-beli nađu među elitom i iduće sezone.

Velika borba će se voditi za to preostalo 18. mesto u takmičenju, a tu je najveće pitanje i da li će to mesto dobiti Gran Kanarija, Turk Telekom ili Valensija.

Crvena zvezda se nada najbolje, a kako Telegraf saznaje, dosta velik deo tima će promeniti sredinu ovog leta, pa je i finalna serija ABA lige bila poslednja u njihovom dresu.

Ko sve odlazi, a ko ostaje?

Kako je već ranije najavljeno, rekonstrukcija tima je potrebna, a glavnu, dirigentsku palicu u svojim rukama drži Duško Ivanović.

Ono što je sigurno jeste i to da će Ognjen Dobrić otići put Virtusa gde će zaraditi 1.500.000 evra godišnje. Pored njega, Stefan Marković je otišao u penziju, Filip Petrušev će put NBA lige i Filadelfije, dok će Luka Vildoza zadužiti opremu Panatinaikosa.

To je veliki deo ekipe, dok, sudbina ostalih jeste i donekle slična.

Naime, kako naš portal saznaje, samo je Branko Lazić 100 odsto siguran kao igrač i sledeće sezone, dok bi po svemu sudeći u klubu trebalo da ostane i Nemanja Nedović, koji je potpisao trogodišnji ugovor.

Nemanja Nedović, Luka Vildoza Foto: Marko Jovanović

Pored njih, ogromna većina drugih će potražiti novi klub. Pre svih stranci, iako Zvezda ima interes da zadrži Fakunda Kampaca, malo je verovatno da će Argentinac ostati, koji sve više naginje ka Realu iz Madrida, dok će igrači poput Hasana Martina, Bena Bentila, Džona Holanda potražiti nove klubove.

Nikola Ivanović, Miroslav Raduljica i Ognjen Kuzmić će takođe potražiti novi tim, a u klub će se vratiti Nikola Topić sa pozajmice.

Što se tiče Dalibora Ilića, on ima dugogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, ali će klub pokušati da mu pronađe tim u kom će imati minute. Slična sudbina čeka i Stefana Lazarevića, koji bi mogao takođe i da ostane u Crvenoj zvezdi, s obzirom na nedostatak domaćih igrača.

Jedini slučaj na kom se i dalje radi jeste Luke Mitrovića, gde je igrač načelno prihvatio ponudu kluba, ali je zbog bogatih ponuda drugih timova odlučio da zatraži i bolje uslove od Crvene zvezde.

Takođe, na Malom Kalemegdanu se radi i na pojačanjima, te bi već neka imena za iduću sezonu i mogla da se znaju, ali, odmah nakon što se sazna da li će klub igrati u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Video: Ivanović otkrio razloge poraza i čestitao Partizanu na tituli: "Pokazali smo da možemo s njima"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    23. jun 2023 | 13:25

    Lazarevic i Lazic ako ostanu ja više ne gledam Zvezdu što se košarke tice . To su dva igraca koje niko nece da kupi pa ih treba uhljebiti u Zvezdi,dajte ih u FMP mada siguran sam da ih i oni ne bi hteli .

  • 🔴🔵⚪

    23. jun 2023 | 13:31

    Имали су они добру селекцију играча, дужу клупу од Партизана али нешто ту не штима на релацији, играчи-тренер и то се јасно видело на снимцима из ових серија где долази до њихових расправа са тренером. Све у свему, заслужена титула за Партизан🖤🤍

  • Ratar

    23. jun 2023 | 13:27

    Fmp ocekuje evrokup 🤣🤣🤣. Samo to jos ne znaju. Zoraneee polivajjj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA