Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkrivamo koliko je Partizan zaradio samo od karata za celu sezonu: Navijači doneli neverovatan novac klubu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su imali neverovatnu podršku tokom čitave ove sezone, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi

  • 61
KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: Marko Jovanović

Iza košarkaša Partizana je istorijska sezona u kojoj su oboreni mnogi rekordi. Sa svim tim na kraju je došla i zaslužena nagrada u vidu trofeja ABA lige, koji su crno-beli osvojili prvi put nakon deset godina.

Najveći vetar u leđa igračima Partizana bili su Grobari koji su iz kola u kolo ispunjavali tribine "Štark Arene", odnosno dvorane "Aleksandar Nikolić" u samo par navrata.

Još na početku sezone, Partizan je postavio rekord po broju prodatih sezonskih ulaznica u Evroligi kojih je bilo oko 12.000, tako da je od samog početka postavio neku vrstu standarda u ovom polju.

Kako Telegraf saznaje, crno-beli su ove sezone samo od ulaznica prihodovali čak 6.000.000 evra, pa se nekako i zaista može reći da su zapravo navijači bili najveći "sponzor" kluba!

Brojke kažu da su čak 341.833 navijača pratila crno-bele u Evroligi, dok je na utakmicama Partizana u ABA ligi prisustvovalo tačno 206.325 navijača. To će reći da je ukupna poseta na mečevima crno-belih za ovu sezonu iznosila 548.158!

U proseku, 13.703 navijača bila su na utakmicama Partizana ove sezone. Najviše na ovom poslednjem, odigranom juče protiv Crvene zvezde (22.198), a najmanje protiv FMP-a u regularnom delu sezone na Nikoljdan (3.396).

KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: Marko Jovanović

I sam predsednik Ostoja Mijailović naglasio veliku zahvalnost navijačima, koji su pored toga što su podržali klub kroz kupovinu sezonskih i dnevnih ulaznica, pomogli Partizanu i kroz akciju za otplatu poreskog duga pod nazivom "Jedan Partizan imamo", gde su sakupili cifru od 196.358.862 dinara.

- Svima hvala od srca, posebno onima koji su svojim novcem podržavali klub. Preko pola miliona navijača je ove sezone gledalo Partizan uživo, njima posebna zahvalnost. Nemam više šta da kažem - rekao je Mijailović.

Tek treba naglasiti i koliko je sam trener Željko Obradović na svakoj konferenciji za medije pominjao navijače, i sam svestan da su oni ove sezone definitivno bili šesti igrač Partizana u pohodu na titulu.

- Celu sezonu su bili uz nas, napravili su sve rekorde koji su mogući da se naprave po broju posetilaca, ali, taj broj je u toku sezone rastao i pokazivali su da nam veruju i u trenucima kad smo imali loš period u Evroligi pre svega i jedan trenutak u ABA ligi koji je bio delikatan, nosili su ekipu i hvala im na tome. Bez njih ne bi uspeli da ostvarimo ovaj rezultat - rekao je Žoc.

(Telegraf.rs)

Video: Naneli jedva izašao iz Arene: Navijači ga opkolili, jedan hteo da mu uzme kačket

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    23. jun 2023 | 14:48

    E sada dajte zaradu i kluba iz zeleznika pa da uporedimo budzete i da vidimo ko je dobio vise od drzave

  • Lakirana cipelica

    23. jun 2023 | 15:03

    Hvala ti Zeljko Obradovicu, hvala ti partizane

  • Bratia

    23. jun 2023 | 16:25

    Mnogo je impresivniji podatak da od 2006-te godine KK Partizan je najgledaniji klub u svakom regionalnom takmičenju u kom je učestvovao uključujući i sezone sa Sasom Filipovskim i Cankom gde se borio za opstanak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA