Vreme čitanja: oko 1 min.

Nove nade za Zvezdu? Laporta otkrio zbog čega Mirotić sigurno neće ostati u Barseloni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo bi ogromno pojačanje za ekipu s Malog Kalemegdana

  • 2
Nokola Mirotić, Novak Đoković Foto: MN Press

Leto evropske košarke će obeležiti nekoliko sigurnih transfera, među kojima je najveći sigurno onaj Nikole Mirotića, koji će izvesno pronaći novi klub u idućoj sezoni. Šuška se da bi to mogla da bude Crvena zvezda, iako postoji još nekoliko timova zainteresovanih za njegove usluge.

Jedno je sigurno - Nikola Mirotić će ovog leta napustiti Barselonu, nakon što je klub odlučio da drastično sreže svoj budžet za iduću sezonu, što je značilo i da će španski reprezentativac zbog veličine svog ugovora ostati bez istog.

Međutim, obrt se dogodio onog trenutka kada je Mirotić odlučio da tuži klub i da traži isplatu svog novca koji mu duguju. Oglasio se i Đoan Laporta, predsednik Barselone, koji je otkrio i zbog čega klub ne može da ostavi njega.

- Ne možemo održati budžet od 40 miliona evra za plate. Šaras je imao ugovor, bio je najplaćeniji trener u Evropi. Barselona ne može da bude stavljen uza zid kada se pregovara s nekim. Njemu je isticao ugovor i imali smo poverenja u Rožera Grimaua. Mirotić je takođe imao neodrživ ugovor. U ostalim sekcijama je budžet takođe vrtoglavo porastao. Imali smo 108 miliona, sada smo na 92. Borićemo se da ostanemo kompetitivni, sa 30 miliona možemo dosta toga. U rukometu imamo budžet od 8.000.000 evra, futsal nas košta 5.000.000, a hokej na rolerima 4.000.000 - rekao je Laporta za Marku.

(Telegraf.rs)

Video: Hit izjava Mirotića kad je video da je gazio liniju pre ključne trojke!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    30. jun 2023 | 09:37

    Тај иде у Оли, немамо ми пара за њега а и за те паре може да се купи 3-4 играча а не да се спуца 3-4 милки на једног играча... какав год био

  • Bg

    30. jun 2023 | 11:01

    Ali Mirotic navija za Partizan,postoje snimci gde to govori,kako sad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA