≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola Mirotić na meti Partizana!?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crvena zvezda i Partizan se bore za potpis jednog od najboljih košarkaša Evrope

  • 71
KK Crvena Zvezda - Barselona Foto: Nikola Tomić

Odlazak Nikole Mirotića iz Barselone pokrenuo je pravu pometnju na evroligaškom tržištu pošto se sada brojni klubovi bore za njegov potpis, a po svemu sudeći, jedan od njih je i Partizan.

Naime, prema pisanju medija, za iskusnog centra najzainteresovaniji su bili Olimpijakos i Crvena zvezda, a kako prenosi Sport klub, sada se i aktuelni šampion ABA lige uključio u trku za njegov potpis.

Mediji u Španiji prenose da je klub pod velikim pritiskom i da do kraja meseca, odnosno do 1. jula, mora da postigne dogovor sa najskupljim igračem Evrope, jer bi nakon toga njegov ugovor bio uključen u budžet kluba.

Da podsetimo, kako je As preneo tokom nedelje, Mirotić je odbio četiri ponude za raskid ugovora i u klubu nisu optimisti da će uspeti u nameri da se reše jednog od svojih najboljih košarkaša, a da mu ne isplate sav iznos. Sa druge strane, Mirotić traži da mu se isplati 22 miliona evra za čitav ugovor, što je 11 po sezoni. Barsa mu navodno nudi platu za čitavu jednu sezonu i nešto više od toga, a ponuđeno mu je i da klub plati bonus u slučaju da ode u NBA.

Do sada, Olimpijakos je važio za klub koji ima najveće šanse, ali Sport klub dodaje da Partizan, posebno posle potpisa Kevina Pantera, vreba svoju šansu za dovođenje košarkaša.

Mirotić je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio 14.1 poen uz 5.1 skok, 1.1 asistenciju, 0.9 ukradenih lopti i 0.5 blokada.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    30. jun 2023 | 20:37

    Ceo dan se cudim kako danas nema nijednog igraca koji ce u Partizan 😂 Sutra ocekujem Lebron da se sam ponudi da dodje. Dosta vise sa lazima. Zeljko ce da sastavi ekipu i bez novinara.

  • Цоа

    30. jun 2023 | 19:53

    Мирота гробаре чекамо те!

  • Comi85

    30. jun 2023 | 19:53

    Ne znam sta je ovde čudno???Pa mi napadamo Euroligu ove godine!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA