Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrivamo! Ovo su detalji novog ugovora Luke Mitrovića u Zvezdi, evo koliko će zaraditi za 3 godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlučio se da izađe u susret svom klubu

  • 10
Luka Mitrović Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde iza sebe imaju jednu krajnje solidnu sezonu, gde su uspeli da osvoje dva trofeja, dok im je izmakao onaj treći u vidu ABA lige. Takođe, crveno-beli su ostali i bez TOP 8 faze Evrolige još jednu godinu u nizu, ali, očigledno su spremni da to promene na Malom Kalemegdanu.

Crvena zvezda je zbog toga krenula u kreiranje tima odmah po završetku sezone, odlučni su da što veći broj igrača prođe pripreme sa trenerom Duškom Ivanovićem, kako bi bio i što spremniji za nove izazove koji predstoje u narednoj godini.

Odmah se Zvezda aktivirala i na tržištu, dovela je Dejana Davidovca, dok je produžila i ugovor sa Lukom Mitrovićem, koji se obavezao na trogodišnju saradnju sa klubom.

Što se tiče ugovora Luke Mitrovića, bilo je dosta peripetija, a Telegraf donosi i eklskuzivno saznanje o detaljima istog. Naime, Crvena zvezda i Mitrović su ušli u pregovore još ranije, gde se i sve činilo kao već gotovo. Tada je centar imao na stolu takođe trogodišnji ugovor, koji je iznosio 1.200.000 evra.

Međutim, tada su se u trku za ovim igračem umešali i određeni klubovi iz Evrolige, koji su mu ponudili skrozo dvostruko veću platu na godišnjem nivou (700.000). Crvena zvezda je tada stupila u nove pregovore sa Mitrovićem i nakon kraja sezone su postigli dogovor - narodski rečeno, "našli su se na sredini".

Zbog toga, Luka Mitrović će kroz naredne tri godine inkasirati 1.650.000 evra u Beogradu, uz svoju "stepenastu platu".

Naravno, osim ovog dela, Mitrovića očekuju i određeni bonusi u slučaju dobrih igara i rezultata kako u ABA ligi, tako i u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Video: Zek Ledej hteo da zakuca na kraju utakmice kada su se igrači pozdravljali, Mitrović mu bacio loptu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    3. jul 2023 | 11:08

    Cekaj bre kako samo Aba Liga donosi Bonuse zar ne rece strucnjaci da kls turnir bitniji od Aba lige 😂😂😂

  • Da da

    3. jul 2023 | 11:18

    A ovi po 500 hiljada godišnje a Partizanovi po 200 hiljada mesečno!? Pa ko će da poveruje u to? Litvanac ovaj, umesto Glikmana, ima dobar predlog. Oćeš u EL, ugovore na sunce.

  • Sonsi

    3. jul 2023 | 12:56

    Luki orden,covek igra peticu vec 2, sezone i to solidno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA