Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatan meč Litvanije i Gruzije na pripremama: Zajedno ubacili 206 poena, umalo viđeno iznenađenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zategnut je tim sa Baltika u napadu, ali očigledno da ima problema u odbrani

  • 0
JONAS VALANCIUNAS Nebojsa Parausic

Košarkaška reprezentacija Litvanije ostvarila je pobedu na pripremama za Mundobasket u jednom apsolutno ludom meču protiv Gruzije. Litvancima je ovo bio četvrti susret u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, a treći put u nizu prebacili su 100 poena - 104:102.

Ruku na srce, ovoga puta su i rivali bili na visini zadatka, pa su i sami prebacili 100 poena, te tako pronašli određene rupe u igri Litvanaca, posebno u odbrani.

Mučio je Tornike Šengelija selekciju Litvanije, ubacio čak 30 poena, ali nije to bilo dovoljno da bi se došlo do iznenađujuće pobede. Sjajni su bili i Sandro Mamukemašvili sa 19 poena, te Tadeus Mekfeden i Gjorgi Šermadini sa po 18 poena.

Na drugoj strani je vrlo raspoložen bio Jonas Valančijunas koji je stigao do 21 poena uz osam skokova i šest asistencija. Rokas Jokubaitis ga je pratio gotovo u stopu sa 19 poena uz dva skoka i šest dodavanja. Ostali su prilično ravnomerno raspodelili svoje poene.

Drugo poluvreme je bilo posebno efikasno, a Gruzija je samo tokom drugih 20 minuta stigla da ubaci čak 66 poena! Ali ni to nije bilo dovoljno da se anulira minus iz prvog dela utakmice.

Litvanci su pre ovog meča slavili protiv Ukrajine i dva puta nad Jordanom.

(Telegraf.rs)

Video: Marković: Težak je period ispred nas, prelaz u seniorsku košarku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA