≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povreda Dončića u drugom porazu Slovenije od Grčke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nimalo prijatna situacija za Luku

  • 0
Luka Dončić Foto: FIBA

Košarkaška selekcija Grčke i u drugom okršaju je pobedila Sloveniju 88:77 u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje se krajem meseca održava na Dalekom istoku.

Drugi put u tri večeri, ovog puta u Atini, ista ekipa je pobedila. Ovog puta je sve bilo još lakše, jer je osim u jednom periodu na početku druge deonice Grčka sve vreme bila u plusu.

Sredinom trećeg kvartala razlika je iznosila i dvadeset poena, pa je poslednja deonica služila samo za trening.

Meč je obeležila i povreda Luke Dončića u drugoj četvrtini nakon duela sa Tomasom Vokapom, nakon koje se nije vraćao u igru.

Konstantinos Mitoglu je postigao 18 poena i uhvatio 14 skokova, Mihalis Luncis je dodao 17, dok je Luka Dončić i pored povrede bio najbolji u redovima Slovenije sa 18.

Uoči početka meča Košarkaški savez Grčke je iz upotrebe povukao dres sa brojem 4, koji je nekada nosio legendarni Nikos Galis. On je drugi najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima, sa kojim je 1987. godine bio šampion Evrope, a dve godine kasnije viceprvak u Beogradu.

Podsetimo, Grci su u Ljubljani pobedili sa 98:91.

Grčka na Mundobasketu nastupa u grupi C zajedno sa SAD, Novim Zelandom i Jordanom, dok je Slovenija u grupi F sa Gruzijom, Venecuelom i Zelenortskim ostrvima.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Dončić gleda Zvezdu u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA