Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokićeve ruke u ranama: Ožiljci, tragovi "prebijanja" i borbe vidljivi i dva meseca posle osvojene NBA titlue

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žestoke duele je vodio srpski košarkaš na putu do titule šampiona

  • 22
Nikola Jokić Foto : Nikola Tomić

Nikola Jokić je odlučio da ovo leto iskoristi kako bi potpuno odmorio, pa tako neće biti deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu koje počinje za 11 dana.

Naime, posle naporne sezone u NBA, Jokić je posle svega par nedelja odmora obukao dres reprezentacije Srbije i odigrao Evrobasket, a onda je odmah otišao put Sjedinjenih Američkih država kako bi se pripremio za ovu sezonu u kojoj je odigrao sve utakmice, stigao do kraja i osvojio titulu sa Denverom.

I dok jedni kritikuju aktuelnog MVP-a finala NBA lige, drugi imaju razumevanja. Ono što je sigurno, posledice naporne sezone vidljive su na Nikoli. Ekipa Telegrafa bila je u Somboru na trkama proteklog vikenda i, dok je Jokić slavio pobedu sa saigračem Eronom Gordonom, na njegovim rukama bili su vidljivi ožiljci i ogrebotine koje je dobijao ove sezone.

Jedan od najžešćih duela Jokić  je odigrao već u februaru, protiv Memfis Grizlija. I zaista, delovalo je kao da je bio u kavezu sa pravim medvedima. Tada su Nagetsi poraženi od Memfisa 112:94 na gostovanju u derbiju Zapadne konferencije, sudije su tolerisale jako čvrstu igru, koja je više odgovarala domaćoj ekipi. To se u jednom momentu najbolje videlo na rukama Nikole Jokića koji je morao da napusti teren kako bi se dezinfikovale ogrebotine koje je imao na obe ruke.

Rane na obe ruke bile su u prvom planu i u maju. Uspešan je bio start Nikole Jokića u plej-ofu NBA lige. Tripl-dabl i pobeda Denver Nagetsa protiv Los Anđeles Lejkersa 132:126 bili su dobra podloga za titullu koja je usledila. Tada, najbolji srpski košarkaš postigao je 34 poena, uhvatio je 21 skok i podelio 14 asistencija za 41 minut proveden na terenu.

Sve ogrebotine bile su vidljive i na video snimku koji je objavila NBA liga.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić i Gordon strepeli, pa digli ruke u vis i skakali zbog pobede Nikolinog konja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LUCIFER

    14. avgust 2023 | 19:41

    Obična ogrebotina. Ok igrao je uzeo titulu i prestanite da pišet me vise o ovom konjušaru...

  • Grof

    14. avgust 2023 | 20:12

    Uzeo titulu i zbog ogrebotine nije hteo da dodje da odigra za svoji zemlju... Da sam selektor više ga nikad ne bi ni zvao....

  • Ma jok

    14. avgust 2023 | 19:19

    To mu je od basketa sa bracom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA