≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Košarkaški potres, Evroliga bi uskoro mogla da se igra u Dubaiju: Novi učesnik Evrokupa se preselio u Emirate!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krupan korak ka širenju i van granica Starog kontinenta

  • 6
KK Vulvs u Dubaiju Foto: Printskrin / Twitter / DXBMediaOffice

Veza između evropske košarke i Bliskog istoka raste vrtoglavom brzinom, što je samo potvrđeno odlukom učesnika Evrokupa da se premesti u Dubai!

Košarkaški klub Vulvs iz Litvanije svoje sedište je izmestio u Ujedinjene Arapske Emirate i tamo će igrati domaće utakmice u drugom po snazi evropskom takmičenju.

"Dubai Media Office" je tu informaciju podelio na svom Tviter nalogu.

U videu su prisutni predsednik kluba Rimantas Kaukenas i ambasadori Kšištof i Darijuš Lavrinovič, svi legende litvanske košarke.

Vlasnik Vulvsa je najbogatiji čovek u zemlji Gediminas Ziemelis, a ekipa je osnovana pre samo godinu dana. Prošle sezone debitovali su u nacionalnom prvenstvu, a bili su i učesnici kvalifikacija za FIBA Evrokup. Udeo u vlasništvu ima i centar Nju Orleans Pelikansa Jonas Valančijunas.

Iz kluba se još uvek nisu zvanično oglašavali, ali je situacija poprilično jasna, samo ostaje da se vidi kako će uskladiti obaveze u šampionatu i Evrokupu na dve različite lokacije i šta će na sve to reći iz borda Evrolige.

Podsetimo, jedan od čelnih ljudi elitnog takmičenja Paulijus Motiejunas je nedavno pričao o mogućnosti da ekipa iz Dubaija dobije poziv u Evroligu, koja bi u tom slučaju bila proširena.

(Telegraf.rs)

Video: Ori se "Bože pravde" ispred Arene: Navijači pozdravili igrače i zapevali himnu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷😷😷

    12. septembar 2023 | 14:24

    Sta rade pare, i kontinent se seli. Za pare i majku rodjenu ima da prodamo

  • Monarh

    12. septembar 2023 | 14:48

    Ovo polako gubi smisao i svaku logiku sa sportom. Kup Evrope na drugom kontinentu. Pare buse i menjaju sve a osiromasena Evropa spremna da proda i rodjeno d..e samo da ne izgubi privilegije na koje je navikla.

  • Jojo

    12. septembar 2023 | 16:20

    Kad je moglo u Železnik...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA