≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ceo svet priča o Srbiji zbog Partizana i Grobara: Nestvarna scena sa Taša oduševila ESPN, Marku...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Širom planete objavljuju se vesti i snimci sa utakmice crno-belih protiv Fuenlabrade

  • 47
Grobari, KK Partizan, KK Fuenlabrada, Tašmajdan, bakljada, Grobari Foto: ATA Images

Neviđeni spektakl organizovan je na Tašmajdanu pred otvorenim nebom, gde su prijateljski meč odigrala dva kluba koje je spojila neverovatna sudbina pre više od tri decenije.

Partizan i Fuenlabrada su evocirali uspomene na sezonu u kojoj su crno-beli osvojili pehar šampiona Evrope, a gde im je ovaj španski klub otvorio vrata svog doma i dopustio da sve utakmice sem jedne odigraju u njihovom gradu i njihovoj dvorani na putu do istorijskog Fajnal fora u Istanbulu, koji je trojkom u poslednjim sekundama rešio Aleksandar Đorđević.

Pred oko 10.000 ljudi, uz nestvarnu atmosferu, Partizan je savladao bratski klub sa 93:63. Rezultat je bio u drugom planu, a navijači su mogli da naslute da je pred timom Željka Obradovića nova uspešna sezona, iako ona još nije ni počela.

Ali, ono što je glavni utisak ovog meča, jeste ambijent, kakav je oduševio ceo svet. Gotovo da nema košarkaškog novinara i medija u svetu koji ozbiljno prati košarku, a da ne piše o spektaklu na Tašmajdanu.

To što se igralo pod otvorenim nebom omogućilo je kreiranje neverovatne atmosfere, jer su u jednom momentu Grobari upalili baklje oko čitavog stadiona, i tako obasjali teren dodatno.

Meč se nije prekidao, a tada je usledilo i sjajno kucanje Pi Džej Doužera, koji je već dobio fotografiju godine na taj način.

Ova scena koju su napravili Grobari, a koja nije viđena na košarkaškim terenima, obišla je planetu. Stigla je i do ESPN-a, Marke, stranica posvećenih NBA ligi, do svakog specijalizovanog košarkaškog portala u svetu, do stranica i sajtova posvećenih navijačima...

Sv sa oduševljenjem pišu o ambijentu na neverovatnom mestu za igranje košarke. I svi ističu da je košarka u Srbiji nešto potpuno drugačije.

Videli smo to i na dočeku naših srebrnih košarkaša dan ranije, a videli smo i kako to izgleda u Nemačkoj koja je donela i pehar.

Sada smo videli i na Partizanovoj utakmici, preko koje je još jednom u svet o Srbiji poslata najlepša moguća slika.

Pogledajte u nastavku i objave stranih medija i novinara posvećenih oduševljenju ambijentom koji su napravili Grobari.

(Telegraf.rs)

Video: "Gori" Tašmajdan: Grobari napravili bakljadu na meču sa Fuenlabradom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    14. septembar 2023 | 08:21

    Bravo za komšije! Lepo je ovo.

  • Dragan

    14. septembar 2023 | 09:10

    Sad i cova mora da organizuje nesto slicno😂😂😂

  • miro

    14. septembar 2023 | 08:28

    Ne vredi vam tudjmanovci zna se ko vas je i gde osnovao i da vas je ubacio kao zlu kost u Srbiju a i drzava vam propala cije ime nosite🇭🇷

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA