Vreme čitanja: oko 2 min.

Grobari opčinili Ponitku, Doužera i Kaminskog: "Ovako nešto nismo doživeli u životu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Navijači Partizana napravili su spektakl na Tašu o kojem priča ceo svet

  • 5
KK Partizan, KK Fuenlabrada Printskrin: Youtube/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana pobedili su Fuenlabradu sa 93:63 u nestvarnom ambijentu koji su napravili Grobari na Tašu pred otvorenim nebom, o kojem priča ceo svet.

Partizan je tokom priprema odigrao tri utakmice pod otvorenim nebom, dve u Banjaluci i jednu u Beogradu i novajlije su imale prilike da se uvere kakvu atmosferu prave navijači Partizana.

Ovo što je viđeno na Tašu, gde je u jednom momentu teren bio obasjan bakljadom oko čitavog stadiona, oduševilo je i nove košarkaše Partizana.

Mateuš Ponitka, kaže da je ovo bilo neverovatno iskustvo.

- Da, bilo je neverovatno! Pripremili smo utakmicu van hale, bilo je veoma lepo, sjajno iskustvo za oba tima. Znam istoriju ove utakmice, sjajno je što su navijači došli u ovolikom broju i podržavali su nas tako mnogo i glasno.

- Igrali smo tri utakmice na otvorenom, dve u Banjaluci i jednu ovde. Ali sledeća utakmica će biti da tako kažem, normalna utakmica, igramo Superkup ABA lige, biće dobar izazov za nas i šansa da pobedimo u važnim mečevima na startu sezone - rekao je poljski košarkaš za Jutjub kanal Partizana.

Mateuš Ponitka, KK Partizan - KK Fuenlabrada Foto: Mileta Mirčetić

Pi Džej Doužer je takođe oduševljen.

- Neverovatno, neverovatna atmosfera, čoveče! Sada vidim zašto su proglašeni najboljim navijačima u ligi ili u svetu. Blagosloven sam što mogu da igram pred njima i što možemo da iskoristimo tu prednost. Kada sam odrastao igrao sam pod otvorenim nebom, dobro je vratiti se korenima, da dobiješ taj osećaj iz detinjstva, ali igrati napolju kao profesionalac je uzbudljivo. Uhvatio sam sebe da gledam navijače tokom igre, korisno i uzbudljivo iskustvo, radujem se novim izazovima - rekao je američki košarkaš, koji ističe da je pred ekipom još mnogo posla da se sve kockice poslože.

- Mislim da i mi shvatamo da moramo još da radimo, ali imamo sjajnu grupu i veoma sam uzbuđen.

Frenk Kaminski je istakao da nešto ovako nikada nije doživeo.

- Bilo je zabavno, kul, atmosfera je bila sjajna, navijači su ludi, nikada nisam osetio ovako nešto i jedva čekam da vidim kako će to izgledati u Areni - rekao je Kaminski, koji ističe da se radi na tome da tim bude sve bolji i bolji, a on se privikava na nova pravila u odnosu na NBA ligu.

- Apsolutno, radimo na tome da budemo bolji i bolji, ima nekih razlika gde moram da budem bolji u odnosu na mečeve u NBA, da naučim drugačije stvari u odnosu na igru iz NBA. Predsezona je odlična, tim postaje sve bolji i bolji, osećamo se komfornije.

Kaže da dosta znači što Partizan ima mnogo igrača koji nekoliko godina igraju zajedno.

- Imamo u rosteru dosta igrača koji su dugo zajedno nekoliko godina. To mi olakšava stvari, jer znaju šta mogu da očekuju, a ja mogu da ih pitam da mi kažu gde treba da budem, ako ne odigram previše brzo ili defanzivno, uvek mogu da ih pitam na terenu i to čini sve lakšim. Imamo sjajnu grupu momaka, zabavno je, uživamo zajedno, predsezona ide sjajno, to mi tranziciju čini mnogo lakšom ovde - zaključio je Kaminski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    14. septembar 2023 | 10:46

    Fali samo jos da kazu kako su samo zbog toga dosli u Partizan i da igraju za dzabe. Grobari veruju u takve price a posle ih " General" tuzi za pare koje mu duguju za besplatne casove ljubavi

  • Makiš

    14. septembar 2023 | 20:09

    Video od berona

  • taifun

    14. septembar 2023 | 11:01

    Dobićete Hrvati porciju ,samo polako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA