Vreme čitanja: oko 1 min.

Budućnost hitno reagovala posle slabijih partija na Superkupu: U Podgoricu stiže krilni centar Monaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremaju se Podgoričani za prvi meč sa Zadrom

  • 0
Joan Makundu Foto: Christophe SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Budućnost nije oduševila na minulom ABA Superkupu. Podgoričani su bili "viđeni" u finalu, ali su izgubili u gradskom derbiju protiv Studentskog centra, koji će kasnije, ispostaviće se, uzeti i titulu šampiona.

Zbog toga su u podgoričkom klubu hitno reagovali, pa su se priče o dolasku krilnog centra Monaka, Joana Makundua, ponovo "podgrejale" i čini se da je sve jako blizu realizacije.

Kako saznaju podgoričke "Vijesti", momak koji je bio i povremeni reprezentativac Francuske staviće paraf na ugovor sa ekipom Budućnosti za narednu sezonu u kojoj će se klub takmičiti u Evrokupu i ABA ligi.

Momak rođen 2000. godine je kao 16-godišnjak došao u ekipu Šolea, za čiji je prvi tim igrao od 2020. do 2022. godine.

Prošlog leta je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Kneževima, ali je upisao samo osam mečeva u Evroligi, ali je bio važan deo ekipe u osvajanju titule u francuskom LNB šampionatu.

Tamo je beležio 7,5 poena uz 3,6 uhvaćenih lopti. Zbog ogromne konkurencije u timu Kneževa, odlučio se da produži dalje.

Baš on stigao je kao zamena za Matijasa Lesora na pripremama Francuske za Mundobasket, koji su Galski petlovi rešili neslavno.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: Superkup je lepa ideja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA