≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je tajno oružje i projekat Reala, mlađi od Dončića i već piše istoriju: Nova zvezda blista u Madridu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dianje je oduševio i trenera Čus Matea

  • 4
Ismaila Dianje Printscreen: Youtube/ACB

Košarkaši Real Madrida odigrali su još jedan meč sa igračima Barselone od početka nove sezone, ovog puta u sklopu ACB lige i slavili su rezultatom 86:79, po četvrtinama 14:13; 23:20; 22:17; 27:29.

Real je ovaj meč igrao bez najboljeg centra Edi Tavareša, pa se u njegovom odsustvu istakao Vinsent Porije koji je postigao 22 poena i uhvatio osam skokova. Odličnu partiju je pružio i Fakundo Kampaco postigavši 17 poena i podelivši pet asistencija. Musa je dodao 13 poena i takođe pet asistencija. Ali, pored svih njih, najveću pažnju je privukao mladić iz omladinske škole Madriđana Ismaila Dianje. 

Naime, ovaj momak sa brojem četiri na leđima prvi put je obukao dres seniorskog tima, i to, u "El Klasiku", a sve to ne bi bilo ni malo čudno da on nije nastupio sa samo 16 godina, devet meseci i 28 dana!

Tako, Ismaila je postao najmlađi igrač Reala koji je igrao protiv Barselone, čak mlađi od Dončića koji je svojevremeno nastupao za Kraljeviće. Zanimljivo, bez obzira na malo godina, svoju šansu je iskoristio na najbolji mogućui način. Tako, poverenje trenera Čus Matea je opravdao sa 9 poena i 8 skokova. Uz to, publiku je u nekoliko navrata podigao na noge svojim dobrim potezima i tako najavio da se buduća košarkaška zvezda nalazi baš u Madridu.

Svojom blistavom partijom, Ismaila je oduševio i trenera Čus Matea:

- Nisam znao da ima 16 godina, stvarno to kažem. Radujem se zbog njega jer radi dobro i ovo je nagrada za njegov trud. Nisu mladi igrači ti koji ostavljaju snažan utisak, već dobri igrači. Lako je staviti dobre igrače. Sada moraju da mu se pruži kontinuitet. Da je odigrao loše, ne bi dobio toliko prilike, ali igrao je dobro. To će nam omogućiti da produžimo rotaciju - istakao je Mateo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maj

    2. oktobar 2023 | 10:18

    Taj ima 33god, sve mladje selekcije po evropi imaju te od 16god koji imaju 10gos,15god vise

  • pitam zbog zabrinutog komšije

    2. oktobar 2023 | 08:09

    da li će rumeni i njegovi razbojnici tražiti da se ovam malom zabrani igranje bar jedno 3 meseca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA