≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Orlovi osvajaju NBA, kao sedmorica veličanstvenih: MVP Jokić kreće po titulu, a tu su Bogi i "srpski" Tanderi

Vreme čitanja: oko 4 min.

Čak sedmorica Srba nastupiče u novoj sezoni

  • 1
Srpski igrači NBA Nikola Jokić Bogdan Bogdanović Nikola Jović Boban Marjanović Vasilije Micić Aleksej Pokuševski Filip Petrušev Foto-montaža: Profimedia/ddp USA/USA TODAY Sports, Profimedia/Getty images/MATTHEW STOCKMAN, Profimedia/Getty images/Rob Carr, Profimedia/AFP/Esra Bilgin, Shutterstock

Utakmicom aktuelnih šampiona, Denver Nagetsa, koje predvodi Nikola Jokić, i Los Anđeles Lejkersa, počinje nova sezona NBA lige, a navijači u Srbiji imaće prilike da gledaju sedmoricu napih internacionalaca. 

Naime, osim aktuelnog MVP-a finala, Nikole Jokića i kapiten Srbije Bogdan Bogdanović igraće sa svom Atlantom, baš kao i Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski, Nikola Jović, Boban Marjanović i Filip Petrušev.

Jokić želi novu titulu

Denver ima igrača koga mnogi smatraju za najboljeg u ligi, ali i na svetu, a to je Nikola Jokić. MVP NBA lige dve godine uzastopno pre nego je prošle sezone zauzeo drugo mesto iza Džoela Embida, a zatim je bio proglašen za MVP finala Zapadne konferencije i NBA finala. Popularni Džoker u novu sezonu sa motivom da ponovi uspeh iz prošle sezone.

Njegova jedinstvena sposobnost da vodi igru kao centar i šalje asistencije kao plejmejker ga čini jednim od najdominantnijih igrača današnjice. Svojim nesebičnim stilom igre, Jokić je srce Denver Nagetsa i očekuje se da će i dalje biti vođa ekipe. Sve ovo pravi je magnet za navijače koji i ove sezone neće spavati kako bi gledali mečeve Nagetsa.

Video: Jokić sa ćerkicom u naručju, cela hala skandira MVP, MVP: Momenat za istoriju i ponos

Kapiten Bogdan

Bogdan Bogdanović nastavlja gde je stao prošle sezone sa Atlanta Houksima. Bogato iskustvo i šuterski talenat, kao i odlična forma u kojoj se nalazi jeste ono što donosi svom timu. Bogdanović je predvodio reprezentaciju Srbije kao kapiten do osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, a upravo ovo znači i dodatno samopouzdanje koje je šuteru poput Bogija neophodno.

I u Atlanti su svesni mogučnosti Srbina, pa će i u predstojećoj sezoni ozbiljno računati na njega putu do plej-ofa.

Video: Veselo u taboru naše reprezntacije: Bogdan izneo utiske nakon prolaska Srbije u finale SP-a

Spolstra obećao Jovića

Nikola Jović, talentovani srpski košarkaš, brzo je postao od miljenika svih u klubu, ali i u reprzeentaciji Srbije čiji je bio deo na Mundobasketu u Manili. Jović ulazi u svoju drugu sezonu sa Majamijem, a ono što je vidno jeste napredak koji je, u svakom smilu, ostvario od dolaska na Floridu.

Mladi igrač je već pokazao svoj potencijal u ABA ligi i rperentaciji Srbiji, a treneri i saigrači u Majamiju očekuju da će napredak i veći broj minuta biti deo njegovog razvoja  sezoni koja sledi. Jović će doneti svoju strast za košarkom, mladost i energiju u ekipu, a pored superstarova Bema Adebaja, Džimija Batlera, Tajlera Hiroua i ostalih, trebalo bi da dobije znatno više minuta i pomagne Hitu u napadu na šampionsku titulu.

Video: Legendarni trener Majamija oduševljen Orlovima

Ruki Vasa

Vasilije Micić, nakon impresivnog uspeha u Evroligi proteklih sezona, i osvajanja dve titule, sada započinje svoju prvu sezonu u NBA ligi sa Oklahoma Siti Tanderima. Micić je poznat po svojoj sposobnosti da organizuje igru i kreira prilike za saigrače. A, prema najavama, očekuje se da će njegova igra osvežiti Tandere i dodati dubinu timu u sezoni 2023/2024.

Ono što je sigurno, biće potreban izvestan period za prilagođavanje zahtevima najjače košarkaške lige na svetu, ali bi njegovo iskustvo moglo da bude presudno u eventualnom uspehu mladog tima Oklahome.

Košarkaška reprezentacija Stbije Foto: MN Press

Poku želi dokazivanje

Aleksej Pokuševski i pored mlao godina spada u grupu "starosedelca" u Tanderima. Krilni igrač Oklahome, ulazi u svoju treću sezonu, vrlo bitnu z anjega. Posle povrede i nešto lošijih partija, predstojeća sezona mogla bi da odredi dalji tok košarkaškog puta Pokuševskog. Ono što će mu svakako olakšati jeste i dolazak Micića u klub. Njegova jedinstvena sposobnost da igra na različitim pozicijama i doprinosi u odbrani i napadu čine ga dragocenim članom Tandera. Na njemu je da poverenje opravda.

Aleksej Pokuševski Foto: Tanjug - AP

Bobi ostaje Teksašanin

Boban Marjanović, iskusni centar Hjuston Rokitsa, donosi svoju ogromnu visinu i snagu u reketu u novu sezonu. I pored toga što se od njega ne očekuje previše minuta u igri, njegovo iskustvo je ono što može da ponudi kako bi u što većoj meri pomogao Hjuston Rokitsima da odigraju uspešnu sezonu.

Boban Marjanović Printskrin: Youtube/DunkLeague

Filip Petrušev

Novi centar Filadelfija Seventisikserse, u klub dolazi iz Crvene zvezde, gde je odigrao solidnu sezonu u Evroligi, Takođe, njegova uloga u osvajanju srebrne medalje na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije ističe njegove kvalitete, atoga su svesni i u SAD. U Seventisiksersima će imati priliku da igra uz aktuelnog MVP-a lige, Džoela Embida, što će mu svakako značiti za dalji razvoj. Očekuje se da će Petrušev dodati dubinu i snagu u reketu Seventisiksersima, a od prvoh mečeva, kao i minuta, zavisiće u kojoj će mori moći da pokaže sve što ume.

Da podsetimo, nova sezona NBA lige počinje u noći između utorka i srede, a od 1.30 Denver Nagetsi igraju protiv Los Anđeles Lejkersa.

(Telegraf.rs)

Video: Nikolu Jokića pogodila pesma, popeo se i veselio sa reprezentativcima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    25. oktobar 2023 | 06:58

    kad kazete orlovi,verovatno mislite na Bogdanovica,Jovica i Petruseva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA