≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Došao je kraj nestvarnog niza Krisa Pola: Legendarni košarkaš posle 1.365 mečeva ušao u igru sa klupe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pol će ove sezone imati potpuno drugačiju ulogu u timu

  • 0
Kris Pol Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Hjuston Rokitse 106:105, a ovaj meč ostaće upamćen po tome što je legendarni Kris Pol u na parket ušao sa klupe za rezerve. Naime, 

S obzirom na odsustvo Grina zbog povrede skočnog zgloba u prve dve utakmice Golden Stejta, Pol je startovao zajedno sa Karijem i Tompsonom u postavi od tri plejmejkera. Postigao je 14 poena, devet asistencija i šest skokova u porazu protiv Finiksa na otvaranju sezone. Protiv Sakramento Kingsa u petak, Pol je postigao 10 poena, 12 asistencija i dve ukradene lopte u gostujućoj pobedi.

Ipak, kako se Grin vratio u tim.Pol je prvi put u karijeri dugoj preko 18 sezona u igru ušao sa klupe. Pre nedeljnog meča, Pol je startovao na svakoj od 1.216 utakmica koje je odigrao u ligi, a računajući sve mečeve 1365 mečeva u nizu kao starter. Ovo je najduži niz još od sezone 1970/1971 i PatrikaJuinga koji je imao niz od 1.253 mečeva.

Polov učinak nije bio upadljiv kao u najboljim danima CP3. Međutim, on je bio nosilac druge postave. Postigao je osam poena, sedam asistencija, pet skokova i jednu ukradenu loptu.

(Telegraf.rs)

Video: Rešetao je i trojke naš Nikola Jokić, ovo je ključna sa meča kada su Lejkersi pretili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA