Vreme čitanja: oko 1 min.

Venecija izdala zvanično saopštenje: "Usmeravamo sve resurse i advokate protiv Kabokla, agenata i Partizana"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj slučaj će potrajati

  • 8
Bruno Kaboklo Foto: FIBA (fiba.basketball)

Saga oko transfera Bruna Kabokla iz Venecije u Partizan se nastavlja i izgleda neće uskoro biti gotova, pošto se tim iz Italije ne slaže sa odlukom FIBA-e i podneće žalbu, te nameravaju da priču teraju do kraja.

Klub se oglasio preko zvaničnog sajta i naglasili su da će se boriti protiv ponašanja igrača, agenta i kluba Partizana.

- Umana Rejer Venecija prima na znanje nepravednu i pogrešnu odluku Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) da na zahtev beogradskog kluba Partizan izda dozvolu za transfer igraču Brunu Kaboklou. Izdavanje gore pomenutog ovlašćenja, uoči veoma ozbiljnog prekršaja koji je počinio sportista, u očiglednoj lošoj nameri i uz krivu saradnju menadžera i novog kluba je potpuno neprihvatljivo, i Venecija će ga osporiti na svakom sudu i sa svim raspoloživim sredstvima advokata, počevši od žalbe Žalbenom veću FIBA - počelo je saopštenje.

- Takođe, Rejer zadržava pravo da se nezakonito ponašanje menadžera igrača i samog Partizana iz Beograda utvrdi u nadležnim organima, koji su, uprkos tome što su bili svesni ugovornih obaveza sa Venecijom, dopustili zahtev za transfer. Nije tolerantno da u funkcionalnom i međuzavisnom sistemu kao što je ovaj u evropskoj košarci klub iskoristi učinak igrača koji je ugovorom povezan sa potencijalnim protivnikom. A igrača i agenta koji zanemaruju ne samo ugovore, već i sportske programe, investicije i konkurentnost timova nije podnošljiva - nastavljaju u saopštenju.

- Iz tog razloga, Venecija je apsolutno odlučna da nastavi svoju pravnu bitku protiv svih onih koji su uključeni u ovu stvar na svakom mogućem sudu. Jer, nažalost, jasno je da poštovanje kodeksa ponašanja koje sankcioniše sama FIBA i osnovnih sportskih vrednosti, koje treba da dele svi ne može biti povereno individualnoj savesti onih koji rade, u bilo kom svojstvu, u našem sportu - zaključili su čelnici Venecije.

(Telegraf.rs)

Video: Hauard, Moneke i Čioza na zagrevanju Baskonije pred utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa sad

    7. novembar 2023 | 22:03

    Ovo što su najavili je samo gubljenje vremena, živaca i novca. FIBA kad izda ispisnicu to je gotovo, igrača može da potpiše bilo koji tim. Mislim da bilo koji sportski sud nemože da obori to.

  • Zar je bitno

    8. novembar 2023 | 00:44

    Kukali su kako je fener doveo Madara a oni bukvalno otelo igraca Veneciji. Sramota

  • A u tirani kmeka

    8. novembar 2023 | 10:40

    kmee kmee kmee tekst narucili iz tirane svjesni da i ove godine od aba lige nema nista u evropi su nuletina a jedino im ostej kup mice trofrtaljke cime se dici kampaco..niko mu nije objasnio sta je to..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA