Vreme čitanja: oko 2 min.

Treći vezani poraz FMP-a u ABA ligi: Studenti položili ispit u Železniku posle smirenije završnice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gosti iz Podgorice su peti put upisali trijumf u ABA ligi

  • 0
FMP, SC Derbi Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Košarkaši FMP-a pretrpeli su novi, šesti poraz u okviru 9. kola regionalne ABA lige, pošto ih je ovoga puta na domaćem parketu savladala ekipa Studentskog centra iz Podgorice - 86:99!

Prvo poluvreme bilo je jedno od najdužih ove sezone u ABA ligi. Gotovo da nije bilo nikakvog ritma, osim u poslednja dva minuta, pošto je čitav ovaj period trajao pun jedan sat zbog bezbroj faulova, pregledanja snimaka, čelendža…

Ovo je inače bila i prva utakmica Dejana Jakare na klupi Studentskog centra, a pošto je Andrej Žakelj prešao da vodi Budućnost.

Prekršaji su se samo ređali, a samim tim i šanse da se sa linije penala dođe do pogodaka. Međutim, važnost utakmice kao da je zavezala ruke i jednima i drugima posebno na samom početku.

Vrlo tvrdo se krenulo. Koševi, posebno iz igre, bili su prava retkost u prvih pet minuta uvodnog kvartala. Ipak, Studenti su pre uspeli da upale motore i da stignu do prednosti od +7 (3:10), posle čega je usledila serija FMP-a.

Panteri su se postepeno konsolidovali. I sami su došli do serije od 8:0, kojom su u jednom momentu i poveli, ali nakon prve deonice ništa nije moglo da razdvoji dva tima pošto je rezultat bio nerešen.

Druga deonica je na samom njenom startu donela daleko bolju igru kluba iz Železnika. Seriju Pantera pokrenuli su Ašćerić i Živanović, a prednost je u jednom momentu “narasla” i do +8.

Studenti su tu razliku brzo istopili, usledila je nova serija Pantera, pa se na veliki odmor otišlo sa +3 za domaće, a druga četvrtina je na kraju bila i bogata poenima, pošto smo ih ukupno videli 53.

Kada je reč o trećoj četvrtini i tamo je Studentski centar uspeo prvi da stigne do daha i čak da se odlepi na dva poseda plusa, posle čega je usledila reakcija Nenada Stefanovića.

Na krilima Besona i Šaranovića, usledila je serija domaćih od 8:2, kojom je rezultat na semaforu ponovo bio u potpunom egalu.

Usledila je rafalna paljba trojki sa obe strane, koja je na kraju zaključena pogotkom Pavlićevića na dve sekunde do kraja četvrtine za blagu prednost Studentskog centra pred odlučujućih deset minuta košarke.

Četvrta četvrtina krenula je sjajnom serijom Nikole Šaranovića koji je povezao dve trojke i doneo Panterima prednost. Bojan Subotić se nadovezao na njega, doduše koševima iz reketa i sa linije za slobodna bacanja. Ali bilo je jasno da će do kraja ovde sitnice odlučivati…

Ponovo je sredinom četvrtine FMP nanizao promađaje i Studenti su se našli u povoljnijoj poziciji na tri minuta do kraja, pošto su imali +4.

Panteri nisu uspeli da povežu redove ni u završnici. Usledio je i niz tehničkih grešaka klupi i treneru Stefanoviću u završnici koji su bili nezadovoljni odlukama sudijskog trija Javor, Kardum, Nikšić.

Do kraja je Studentski centar upisao uverljiv trijumf, ukupno peti u ABA ligi, dok je FMP pretrpeo šesti neuspeh u devet kola.

U narednom kolu, Studentski centar će na svom parketu dočekati Megu, dok će FMP ponovo igrati u Železniku protiv Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA