≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nikola Jokić upisao tripl-dabl, ispromašivao se kao nikad! Denver posle drame pao u "Gradu anđela!

S. G.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jokić je predvodio Denver i ovga puta i punio sve statističke kolone, ali je promašio najveći broj šuteva na jednom meču u karijeri

  • 7
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić nije imao svoje veče, promašivao je, borio se i na kraju nije uspeo da dovede svoj Denver do novog trijumfa. Ovoga puta, Klipersi su odbranili svoj teren i slavili 111:102.

Dugo je Jokić bio na korak od tripl-dabla, da bi u poslednjim sekundma meča, do njega i došao, zahvaljujući desetoj asistenciji. Ipak, sve to nije donelo njegovom timu pobedu. Na kraju, srpski as je upisao učinak od 22 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Ali, statistika pokazuje i to da je Jokić najviše šuteva promašio u svojoj karijeri na jednom NBA meču.

U timu Denvera najefikasniji je bio Džamal Marej sa 23 poena, pratio ga je Nikola Jokić sa 22,dok je Porter Junior upisao 18. U pobedničkom timu, Pol Džord je upisao 25, Džejms Harden 20, a Kavaj Lenard i Pauel po 17 poena.

Za razliku od prošlog duela dva tima, kada je Denver nastupio bez povređenog Nikole Jokića, ali i Džamala Mareja i Erona Gordona, ovoga puta, viđena je potpuno drugačija slika. Pre samo nekoliko dana veterani i rezervisti Nagetsa Redži Džekson i Deandre Džordan gotovo sami su šokirali tim iz "Grada anđela", dok ove večeri Pol Džordž i drugovi nisu dozvolili sličan scenario. Mada, nije tako sve izgledalo na startu.

Sve je na početku išlo odlično za Nagetse i delovalo je da će aktuelni šampion NBA lige već na startu prelomiti meč i upisati vrednu bodovnu zalihu. Nikola Jokić odmah je poenima, ali i asistencijama i skokovima doprineo da prednost gostiju "naraste" na 15 razlike.

Dominacija Nagetsa je bila takva da je delovalo da se tim iz Kolorada igra sa Polom Džprdžom, Lenardom i Hardenom.

Ovaj period, Denver je rešio 36:21, ali je usledio preokret. Sredinom druge deonice, Klipersi su uspeli da preuzmu vođstvo. Na to je uticala serija od devet promašaja Nikole Jokića, kao i celog tim koji je igrao mnogo opuštenije nego na početku meča.

Ipak, kako je počelo drugo poluvreme, srpski centar je "nadoknadio propušteno". Tako, Denver početkom treće deonice koševima Jokića i dalekometnim šutevim Džamala Mareja vraća prednost na 72:67, pa trener Klipersa, Tajron Lu traži tajm-aut.

U sledećih neoliko minuta razizigrali su se Zubac i Harden, a tajm aut Lua delovao je i na ceo tim. Tako, Klipersi zaustavljaju na nalet Nagetsa.

Na ruku su im išli i novi vezani promašaji Nikole Jokića, koji ponovo nije uspevao u ovim momentima da pronađe uobičajeni ritam.

Na početku poslednje četvrtine, Nagetsi su vodili 82:79. I pored nešto više promašaja, Jokić ima 18 poena, 11 skokova i čak osam asistencija, pa je novi trip-dabl već bio na vidiku. Ali, meč je bio daleko od gotovog. Pogotovo, jer su Klipersi brzo poravnali rezultat, a na 9 minuta do kraja i preuzeli vođstvo 87:85.

Usledila je neizvesna završnica. Harden poenima donosi +4 Klipersima i 95:91, ali Jokić brzo odgovara poenima za 95:93.

U poslednji minut Klipersi su ušli sa 105:97. a ovu prednost Denver nije mogao da zaustavi pa je upisao poraz. Jokić je uspeo tek toliko, da desetom asistencijom u poslednjim sekundama, zaokruži novi tripl-dabl.

Rezultati NBA lige:

Klivlend - Orlando 121:111

Detroit - Memfis 102:116

Vašington - Filadelfija 126:131

Atlanta - Bruklin 113:114

Minesota - San Antonio 102:94

Toronto - Majami 103:112

Čikago - Šarlot 111:100

Hjuston - Oklahoma Siti 110:101

Dalas - Juta 147:97

Golden Stejt - Portland 110:106

L. A. Klipers - Denver 111:102

(Telegrf.rs)

Video: Rešetao je i trojke naš Nikola Jokić, ovo je ključna sa meča kada su Lejkersi pretili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    7. decembar 2023 | 07:19

    Zabole me

  • Sharac

    7. decembar 2023 | 06:39

    evo sta sam napisao u julu: "Jokara je trenutno najtruntaviji kosarkas svijeta. Nba je shvatila da mora da ubrza igru. Poslusali su moje analize kako igrati protiv Jokare: visoka odbrana 4 igraca pokretni romboid naprijed cim predju na polovinu, kompletno presjecanje asistencija Jokare a bogumi i imobilizacija zbog truntavosti. U zadnjih godinu dana strahovito su ubrzali igru. Gledajte sta ce da rade Trunti u novoj sezoni, dusu ce da mu vade. Neces se ti trunto jos dugo seiriti, slusaj sta sam ti ja reka."

  • Febo

    7. decembar 2023 | 06:31

    Cini mi se da je imao 9 asistencija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA