Vreme čitanja: oko 1 min.

Španski selektor optužen za uznemiravanje maloletnice dobio momentalni otkaz, protesti ispred kluba

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekadašnja košarkašica je podnela prijavu protiv trenera

  • 2
Jose Mario Lopez Villalibre Foto: Ivan Terron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Špansku košarku potresa veliki skandal pošto je bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije, Mario Lopez, optužen za seksualno uznemiravanje maloletne devojčice. A, najnovija informacija jeste da je trener dobio momentalni otkaz. 

Naime, kako je izvestio El Pais, on je optužen za seksualno uznemiravanje trinaestogodišnjakinje 1998. godine, a zlostavljanje je trajalo tri godine.

Tako, sada list Marka prenosi da je njegov klub, Gernika dao otkaz Lopezu, i o tome ga obavestio. Klub se oglasio i saopštenjem.

- Klub se distancirao od osobe koja je pod istragom -može se pročitati u saopštenju u kojem se ne pominje optuženi.

U međuvremenu, gotovo 3.000 ljudi demonstriralo je ovog ponedeljka u Gerniki u znak podrške osobi koja je podnela prijavu i osuđujući ovu vrstu zlostavljanja. Vrata i zidovi sportskog centra Maloste bili su išarani porukama protiv bivšeg trenera Marija Lopeza.

Članovi kluba takođe tvrde da nisu znali "sadržaj prijave" koju je podnela bivša igračica tima protiv bivšeg sportskog direktora Baskijskog kluba Marija Lopeza. El País je objavio da je bivša igračica u junu 2022. godine podnela prijavu za seksualno zlostavljanje protiv trenera koji je, prema njenom izveštaju, počeo 1998. godine kada je imala 13 godina i trenirala je pod Lopezom u timu škole Aljende Salazar. Sve je trajalo tri godine, kada su oboje već bili deo Lointek Gernike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    19. decembar 2023 | 10:04

    Znači proslo 23 godine i sad se setila. Ajde i to mogu da razumem ali da dobijes odmah, bez suđenja, otkaz sa posla to nikako ne mogu da razumem. Ovo je očigledno postala praksa

  • Cudno neke vreme danas

    19. decembar 2023 | 09:53

    Sta je cekala 25 godina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA