≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro košarkaš koji je nastupao na Mundobasketu ove godine

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužne vesti je na društvenim mrežama podelio Košarkaški savez Venecuele

  • 1
Garli Sojo Foto: FIBA (fiba.basketball)

Tragične vesti iz Venecuele. Košarkaški reprezentativac Venecuele, Garli Sojo preminuo je u 24. godini saopštio je tamošnji Savez.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by FVB 🇻🇪🏀 (@fvb.basketball)

Momak rođen 23. septembra 1999. godine naprasno je napustio ovaj svet, prenose mediji iz Venecuele. Bio je deo tima Gladijatores i takmičio se u Ligi šampiona Amerike.

- Duboko žalimo zbog smrti Garlija Soja, člana našeg nacionalnog tima i neverovatnog ljudskog stvorenja, koji je imao velike ambicije u košarci - napisali su iz Košarkaškog saveza Venecuele.

Naglašavaju da se on priključio nacionalnom timu pred Olimpijske kvalifikacije 2021. godine, a potom je nastupao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i na Mundobasketu ove godine u Japanu na Okinavi.

Izrazili su duboko saučešće porodici, prijateljima i svima koji su poznavali ovog mladog momka.

Prosečno je na Svetskom prvenstvu beležio 12,4 poena po meču, a najbolju partiju pružio je protiv Japana kojem je ubacio 20 poena, dok je sa druge strane Slovencima dao 16 poena.

Nezvanično se navodi da je košarkaš doživeo epileptični napad, a da je u tom momentu bio sam kod kuće, što je na kraju bilo fatalno, piše venecuelanski Meridijano.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Mege posterizovao Simonovića: Zakucao ga za parket

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA