Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sećam se kad je došao na prvi trening sa 12 godina": Ispovest prvog trenera Dejana Milojevića

D. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je to jesen 1989. godine kada je krupni dečak iz Padinske Skele zakoračio u svet košarke

  • 0
Dejan Milojević Foto: MN Press/Marko Metlaš

Proslavljeni košarkaš i pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa, Dejan Milojević, preminuo je u sredu od posledica srčanog udara u Americi. Ostavio je neizbrisiv trag u srpskoj košarci jer je još kao klinac imao prilike da se razvija i da igra sa iskusnijima i starijima u Prvoj ligi Jugoslavije.

Ipak, samo oni košarkaški poznavaoci znaju kako je tekao njegov put od Tašmajdana do reprezentacije Srbije. O tome priča njegov prvi trener u Tašmajdanu Goran Hajder.

- Neke tamo 1989/90 na proleće trenirao sam tada mali KK Tašmajdan, klub Mesne zajednice Tašmajdan. Imali smo jedva 20-tak klinaca i trenirali u sali OŠ Jovan Cvijić na Karaburmi.

- Sala je bila mala 18m dužine i 10m širine, ali na proleće prelazi se na otvoreni teren Tašmajdana. Kod mene u selekciji 76/77 trenirao je klinac iz Padinske Skele, kaže ima drugara skojim ide na karate i koji je fudbalski golman. Zamolim ga da ga dovede kod nas na trening - priča Hajder i dodaje:

- Bio je to Dejan Milojević, krupan,visok dečak sa osmehom. Zamolio sam da mi sledeći dan donese sliku i krštenicu i tako je počeo košarkaški život..

Goran Hajder i Dejan Milojević Trener Goran Hajder i Dejan Milojević posle jednog susreta na Adi Foto: Privatna arhiva

Prvu utakmicu je odigrao u proleće,april 1990.na otvorenom terenu Tašmajdana u letnjoj ligi za subpionirsku selekciju KK Tašmajdan protiv ŠK ZVEZDARA,tad je postigao i svoj prvi zvaničan koš!!

- Kako je rastao mali klub Tašmajdan,tako je i Dejan napredovao i rastao kao igrač.  U sezoni 1991/92 u MC ligi Jugoslavije 1976/77 KK Tašmajdan osvaja 1.mesto a Dejan Milojević biva proglašen MVP lige na završnici u Zrenjaninu!!  Sezone 1992/93 se u MC ligu uključuju Crvena zvezda sa Stojakovićem i trenerom Badnjarevićem,a Partizan sa Nesterovićem,Glintićem,trener Rodić - ispričao je Hajder.

Na završnom turniru u Šumicama kadeti 76/77 proleće 1993. Peđa Stojaković sa Zvezdom osvaja 1.mesto, Raša Nesterović sa  Partizanom 2.mesto, a Dejan Milojević sa Tašmajdanom 3.mesto. Tada je trener bio Milan Lakić, asistent Goran Hajder.

Tašmajdan sada Foto: Goran Hajder

- Dejan je već sa 16g.ušao u seniorski tim i igrao u Aleksincu,Svilajncu,Čačku,Gornjem Milanovcu,Vrbasu,Novom Sadu,Kragujevcu,Kraljevu,Užicama,Kruševcu,Prištini...igrao je za kadete,juniore i 1.tim - objašnjava Hajder i dodaje:

Bilo je to vreme  fantastičnih utakmice mlađih kategorija  KK Taš - KK Crvena zvezda i Milojević protiv Stojakovića! Na kraju sezona 1993/94 KK Tašmajdan postaje KK Beovuk,a klub ulazi u veliku ligu Jugoslavije  od 32 ekipe. Dejan Milojević sa 17godina igra startnu petorku i vizija malog kluba KK Taš postaje realnost.

Treba istaći da je za razvoj karijere Dejana Milojevića  zaslužan  tadašnji prvi čovek i trener kluba Tašmajdan Miša Lakić

Iste sezone 93/94 KK Beovuk selekcija 77.god predvođena Dejanom Milojevićem osvaja titulu kadetskog prvaka Jugoslavije u finalu protiv Partizana u OŠ Ujedinjene nacije na Cerak-Vinogradi.

(Telegraf.rs)

Video: Preminuo Dejan Milojević, bivši košarkaš i trener

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA