≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Žakelj posle ubedljive pobede nad Zvezdom: "Oni su umorni, ali to nije naš problem"

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

  • 2
Andrej Žakelj Foot: MN Press / Nebojša Paraušić

Košarkaši Budućnosti su poprilično ubedljivo slavili protiv Crvene zvezde u Morači sa 84:62, čime su naneli i najteži poraz crveno-belima posle dugo vremena. Reklo bi se i potpuno zasluženo, pošto je tim iz Crne Gore odigrao savršenu utakmicu.

Nije imala Zvezda prilike u ovom meču da napravi preokret, dok je posle utakmice i trener Budućnosti Andrej Žakelj istakao da je ovo pobeda za njegove momke.

- Čestitam momcima, bio je to taj pristup koji ja želim, da se bore i mislim da generalno prvo poluvreme nismo imali neki šuterski dan ili poluvreme, ali smo igrali korektnu odbranu. Mislim da svi ovi detalji koje smo spremali, sve je uspelo, vidi se po nekim poenima protivničkih igrača i na kraju se vidi u pobedu. Još jednom mislim da je ovo velika pobeda za ove momke da mogu kad igraju kao tim, ali to je... Moramo da zaboravimo, imamo za dva dana utakmicu i profesionalci smo, moramo da se smirimo i pripremimo za sredu.

Odgovorio je na pitanje i da li je ovo igra kojom teži ekipa Budućnosti.

- Vidite, za sve je stvar da treba vreme, tako i za nas. Imaćemo mi lošu utakmicu što je normalno, pričam o pristupu, fokusu, ovmi stvarima što svaki dan na treningu radimo i to je bitnije nego da li ćemo da damo koš ili ovakve stvari, to je mnogo bolji nivo neke poslednje utakmice nego što je bilo kad sam došao, jeste, to je igra koju želim, malo brža, sa malo više slobode u napadu i sa što čvršćom odbranom. Ne želim da pričam o pojedincima, svi su profesionalci, to je sastavni deo toga što radimo, jednu utakmicu jedan, drugu drugi... Ja ne dajem puno na to ko je dobro igrao, ko je loše igrao, bitno je da su svi pozitivni i da vide da mogu.

KK Budućnost - KK Zvezda zvezda Foto: ABA League/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Ovo je i izuzetno važna pobeda za Budućnost, koja pune tri godine nije savladala Zvezdu.

- Tri godine... Nisam znao za ove informacije, mislim, moram da zahvalim navijačima jer je bilo izvanredno, lepo je igrati pred takvom atmosferom i to je jedna utakmica, još je tu mnogo, da li smo drugo ili treće mesto, ne brinemo o tome, ne razmišljamo, razmišljamo o sledećoj utakmici, kao što sam rekao, bitno je da se smirimo i da mislimo na sledeći meč.

Praktično, Budućnost je bila mnogo bolji rival.

- Dobro, neke stvari koje smo dogovorili, baš smo fokusirani bili i radili to kako treba, jedna od bitnih stvari je skok, danas smo suvereno dobili skoku, bar što se tiče našeg reket, to je jedan element koji je bitan u košarci, možda je Zvezda bila malo umorna, to nije naš problem, naše je da iskoristimo.

Na kraju dotakao se Žakelj i činjenice da je ovo evroligaška ekipa.

- Kao što sam rekao, fokusiran sam na sledeću utakmicu, ne interesuje me kakva će biti sutra rezultat u Poljskoj, želim da imamo pravi pristup, ako nam ostane samo ABA liga, u ABA ligi smo, probali smo što više, to je cilj, da smo što viši na tabeli, ali to treba utakmicu po utakmicu, psihološki, rekao sam momcima da moraju da veruju u to što rade, da pokazuju napredak, da pokazuju da mogu da igraju protiv ovakvih timova koji su iz Evrolige sa većim budžetima, ali, uvek je neki motiv više protiv takvih timova. To je sve normalno i ja ne želim da radim neku euforiju od pobede, super je, moramo da proslavimo kratko, ali sutra je novi dan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E MOJ ŽAKELJ

    5. februar 2024 | 23:04

    Cekaj da se sastanes sa Zvezdom u play offu pa ces videti kako nece biti umorni...razmontirace vas tada! Tada to neće biti njihov problem već vaš!

  • U bree

    6. februar 2024 | 07:33

    Košarka ovih dana đa Zvezda, đa Partizan dan za danom alo pa nisu to roboti, jesu profesionalci ali ne rade na litijumske baterije, ljudski organizam je to, sediš u fotelji gledaš utakmicu ukočiš se za to vreme oni na parketu izgiboše, pa teški treninzi nije ni njima svaki dan bogom dan treba imati razumevanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA