≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kralj je srušen: Jokić fenomenalnom partijom zaustavio Lejkerse i odveo Denver na deobu prvog mesta

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski as predvodio Nagetse do čela Zapada

  • 1
Lakers Nuggets Basketball Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denver Nagetsa izvojevali su izuzetno tešku pobedu na gostovanju Lejkersima u Los Anđelesu 114:106 i tako faktički ostali na deobi prvog mesta zajedno sa Minesotom.

Ponovo je jedan od najzaslužnijih pojedinaca u redovima aktuelnog šampiona bio Nikola Jokić ubacivši 24 poena (9/20 FG, 4/4 FT) uz 13 skokova i 9 asistencija.

Gosti iz Kolorada su od prvog minuta uspostavili kontrolu nad utakmicom i zanimljivo je da su samo u tri navrata tokom čitavog meča ispuštali vođstvo.

U drugoj deonici prvi put stekli su dvocifrenu razliku, a kada je u trećoj bilo i petnaest poena viška delovalo je da domaćin nema čemu da se nada. Posebno jer je napad Nagetsa funkcionisao sjajno.

Pa ipak, pad u igri Denvera u poslednjoj četvrtini bio je vidan, Lejkersi su uspeli da izjednače na 94:94 po prvi put nakon početnih 0:0 i egal se održavao sve do rezultata 104:104, kada je usledila i presudna serija.

Džamal Marej je poenterski dirigovao, Jokić asistirao, što se ispostavilo kao dobitna kombinacija za skor 36-16.

Vrlo interesantni potezi viđeni su i krajem treće, odnosno četvrte deonice, kada je najpre Entoni Dejvis dobio tapšanje po zadnjici od strane Džokera, a onda je Nikola u odsudnim momentima poslao protivnika po burek.

Kanađanin je ubacio 29 poena uz 11 asistencija i 7 skokova, dok je Majkl Porter Džunior doprineo sa 27 i 8 uhvaćenih lopti.

Na suprotnoj strani se u prvom planu istakao Entoni Dejvis sa 32 poena i 9 skokova, dok je Lebron Džejms dodao 25 uz isti broj uhvaćenih lopti i 7 asistencija. "Jezeraši" posle ovog meča ostaju deveti na Zapadu sa učinkom 27-26.

(Telegraf.rs)

Video: Jokićeva asistencija "kroz uši" Bruku Lopezu: Nikolina magija na večnoj listi se nastavlja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    9. februar 2024 | 09:35

    Evo zašto treba da se zahvalimo našim sportistima! 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA