≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je Marko Jarić pomogao Zvezdi da dovede pojačanje: Otkrivamo detalje o komplikovanom transferu iz Amerike

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši NBA igrač je odlučio da pomogne crveno-belima u ovom slučaju

  • 17

Došao je onaj period sezone u kom se igraju Kup takmičenja širom Evrope, a samim tim i u Srbiji. Aktuelni šampion Crvena zvezda se nalazi u Nišu gde će igrati u polufinalu protiv Čačka 94, a Telegraf vam pred taj meč donosi još jedan deo opširnog intervjua sa sportskim direktorom crveno-belih Milanom Dozetom.

Milan Dozet se odazvao pozivu Telegrafa i to pred sam put u Niš, dok je naš portal već doneo i jedan delić u kom je sportski direktor kluba otkrio da se javio Fakundo Kampaco pred takmičenje u Nišu i gde je rekao da će Argentinac navijati za Zvezdu.

Međutim, pored priče o Kupu i Kampaco, Milan Dozet je sa Telegrafom govorio i o mnogim drugim temama poput prelaznog roka, pojačanja, Treja Tompkinsa, otakza Dušku Ivanoviću, igrača koje je on odbio, sastanku Evrolige i zbog čega je "nova četvorka" stigla tek u februaru. Ipak, ceo intervju možete čitati na Telegrafu u subotu, 17. februara, baš u danu kada je na programu i finale Kupa Radivoja Koraća.

A, do tog intervjua, Telegraf otkriva i još jednu ekskluzivnu priču - Kako je Džavonte Smart došao u Crvenu zvezdu?

Odradili su crveno-beli doselekciju na zimu, doveli su Fredija Gilespija iz Bajerna, vratili su Nikolu Topića sa pozajmice, a u klub je stigao i Džavonte Smart, koji je do tada nastupao u Filadelfiji, odnosno, njihovom razvojnom timu Delaveru.

Otkrio je Milan Dozet ekskluzivno za Telegraf i koliko je bilo teško ubediti Smarta da dođe u Zvezdu, odnosno, ko je pomogao u tome - a radi se o Marku Jariću.

- Ubediti ga je bilo jako teško, s obzirom da je to išlo čak i preko Janisa (Sferopulosa, aktuelnog trenera) i nekih agenata, koji su u kontaktu s njegovim američkim agentom, pa smo potezali neke veze u Grčkoj, pa smo i njih uključili. Uključen je bio i sam Marko Jarić u njegovo dovođenje. On je mene kontaktirao da pomogne u tome, zato što je u tom svetu i čuo je da igrač hoće / neće, tražio još neke dodatne informacije oko Beograda. Kažem, totalna im je nepoznanica kako izgleda grad, kakav je sistem treniranja, trener, sama košarka, naša domaća liga i sve ostalo. Tako da smo i njega onda uključili u to nagovaranje i igrača i agenata da igrač dođe kod nas - otkrio je Dozet.

(Telegraf.rs)

Video: Dozet otkrio i anegdotu: "Javio nam se Kampaco, pitao je za Niš i Kup... Rekao je da će navijati"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    16. februar 2024 | 16:18

    Kakva je ovo priča,kao da su dovodili NBA asa,Smart je solidan igrač ali ne verujem da može da pravi razliku ni u ABA ligi a kamoli u evro ligi,Dozet se baš nije pokazao dovodeći drva od igrača,Simonovića,Tobija a i Nejpir je bio ozbiljan promašaj,igrač me igra odbranu,mekan,gubi dosta lopti,to se videlo i prošle sezone u Armaniju iako je imao solidne brojke,Radonjić ga recimo nikada ne bi doveo u Zvezdu

  • Sve biznismeni

    16. februar 2024 | 16:02

    Svaka čast, doveli ste još jednog trupca u nizu i još se hvalite a niko ne kaže koliko ste na svakom od njih dobili procenata???? Vama lepo dok pljačkate državu!!!

  • Mane

    16. februar 2024 | 16:25

    Biće još teže vratiti ga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA