Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor Pešić uz osmeh poslao poruku reprezentativcima pred Olimpijske igre: "Ove pobede da budu motivacija"

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija je odigrala siguran meč u Gruziji

  • 0
Svetislav Pešić Printscreen: Youtube/FIBA Media

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Gruziju 76:63 u Tbilisiju i upisala i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025 godine.

Posle meča, košarkaš Srbije Vanja Marinković je izneo svoje utiske.

- Dobro veče svima. Igrali smo dobar meč, agresivno. U obe faze igre smo bili sigurni. Igrali smo dobru obranu, posebno na njihovom igraču, Tmomasonu. Šengelija je ubacio 19 poena, ali mislim da je odbrana bila dobra. Imali su 20 asistencija i 9 izguibljenih lotpi, što je dobro. Mislim da je to odlučilo utkamicu. Takođe, imali smo i dobru energiju.

Poom, prisutnima se obratio i selktor Svetislav Pešić.

- Vrlo bitna pobeda za nas. Kao što je i Vanja rekao, odbrana je bila dobra. Uradili smo dobra posao, pre svega na njihovom plejmejkeru, ali i na Šengeliji. Možete da vidite statistiku. Postigli su 20 poena u tranziciji. Bili smo u poziciji da igramo odbranu i pomažemo jedni drugima.

Potom, pohvalio je selekotor Pešić i Gruziju.

- Oni su jako dobra ekipa. Siguran sam da imaju talenta i mogučnosti da igraju

Usledila su pitanja novinara, a jedno od njih se odnosilo na činjenicu da je Srbija viceprvak sveta.

- Ovo nije novo za nas. U većini mečeva to nije bitno. Moramo da budemo spremni da shvatimo svoju poziciju. To nam znači da mi budemo više motivisani, posebno jer nas očekuju u Olimpijske igre. Igrači žele da pokažu da su spremni. Siguran sam da će ove dve pobede biti velika motivacija za sve da daju svoj maksimum, da igraju dobro, da treniraju i da se pripreme za sledeći izazov, a to su Olimpijske igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA