≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Zvezda stotkom pregazila Mornar u Baru: Crveno-beli korak bliže prvom mestu pred plejof ABA lige!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Sigurna predstava, iako je bilo klimavo u prvih 10 minuta

  • 7
KK Mornar- KK Crvena Zvezda Foto: ABA Liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Košarkaši Crvene zvezde su poprilično ubedljivo slavili protiv Mornara u Baru sa 102:66, čime su napravili i ogroman korak ka osiguravanju prvog pred plejof ABA lige, s obzirom na to da imaju i tri pobede više od droguplasirane Budućnosti koja ima meč manje.

Zvezda je u meč protiv Mornara ušla dosta nesigurno, videlo se da traže idealnu igru, dok su Barani iskoristili tu dozu i dosta su pogađali, imali su dosta otvorenih šuteva, dok su uspevali da pogode i one malo teže, a Janis Sferopulos je pokušavao da razigra sve svoje igrače.

Crveno-beli su potom upalili motore u drugoj deonici, praktično su tu i pregazili već Mornar i pokazali su da nisu došli u Bar na izlet, već da pokupe pobedu kojom bi napravili taj korak više ka prvom mestu u ABA ligi.

Preuzeli su vođstvo serijom pobeda i uspeli su da preuzmu sve u svoje ruke. Treća deonica je bila ključna, tu je Mornar potpuno zakazao, postigli su tek 14 poena, dok su primili čak 31, što je bilo i dovoljno da se reši ovaj meč.

Na kraju, Zvezda je u poslednjih 10 minuta razigravala i Džavontea Smarta, koji je bio najefikasniji

Smart je postigao 16 poena, Luka Mitrović je dodao 14, dok je kod Mornara Voler dao 14 poena.

KK Mornar- KK Crvena Zvezda Foto: ABA Liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Mornar - Crvena zvezda 59:83 (23:21, 13:26, 14:31, -:-)

TOK MEČA:

IV Četvrtina

- Novi poeni za Smarta, zakucava u kontri!

06:29 (59:83) - Smart je fauliran na šutu za tri, promašio je prvo i treće, dok je drugo pogodio. Malo je stala Zvezda u ovim momentima, usporili su igru sa željom da razigraju Džavontea Smarta.

08:17 (55:80) - Promašio je Smart otvorenu trojku. Vranješ je probio, Gavriloviću je izbaci na tri poena, ovaj je šutirao, ali je promašio. U kontri pogađa Stefan Lazarević, a Antabija Voler daje novu trojku. Promašio je ponovo Smart, ostao je sam, ali ni to nije dovoljno.

III Četvrtina

00:00 (50:78)- Lepo poentira Džavonte Smart, a Voler pogađa svoju treću trojku. Smart je potom promašio, a onda sledi i lepa akcija. Smart za Davidovca, a ovaj za Bolomboja na alejup, što zakucava Džoel.

03:00 (47:69) - Ostao je sam Nedović, nije pogodio, Davidovac je uhvatio skok, a onda je Majk Tobi ostao takođe sam, ali on je promašio ovoga puta. Odigrao je Tobi odličnu odbranu u dva uzastopna napada i Nedović to kažnjava polaganjem na drugoj strani.

05:35 (42:59) - Tobi je dobio blokadu, a onda je Veders poentirao za Mornar. Luka Mitrović sjajno asistira sada, pokazao je da ume i da razigrava, a lako poentira Giedraitis. Rastrčala se Zvezda sada, ide Mitrović na liniju penala, pošto mu je Jago ostavio lepo loptu kroz noge. Dobru odbranu igra Tobi, zaustavlja Luisa, a to kažnjavaju Mitrović i Giedraitis.

07:24 (43:53) - Otvorio je drugu deonicu Dan Martin svojim poenima, jako teškim polaganjem. Odmah je na drugoj strani uzvratio Luka Mitrović na asistenciju Jaga Mateuša, ali i Veders odgovara. Mornar je poprilično napadački raspoložen, iako je u zaostatku.

II Četvrtina

00:00 (36:47) - Prošao je Smart lepo i poentirao je uz faul, a onda je promašio slobodno bacanje. Na drugoj strani je Luis promašio polaganje. Zvezda je krenula u novi napad, gde je Lazarević fauliran, pogodio je oba bacanja. Na drugoj strani je Gavrilović promašio trojku, ali je Marej pogodio.

03:27 (31:41) - Smart je želeo da doda do Tobija, ali centar sloveačke reprezentacije nije mogao da uhvati loptu, a odmah stiže kazna. Voler je pogodio trojku. Odmah je uzvratio trojkom i Majk Tobi! Nalazi svoju seriju Zvezda u nastavku, konačno su crveno-beli demonstrirali svoju silu. Veders je promašio, Smart je našao Nedovića u korneru, ali je ovaj napravio grešku.

07:38 (23:27) - Mornar je greškom započeo ovu drugu deonicu, ali to nije kaznula Zvezda poenima. Otišao je Adam Hanga na liniju penala, promašio je prvo, ali je pogodio drugo. Protraćio je napad Mornar, a to kažnjava Zvezda i sada Hanga postiže prvu trojku!

I Četvrtina

00:00 (23:21) - Rokas Giedraitis je pogodio jedno od dva bacanja, dok je Dan Martin pogodio trojku. Opet je došao poen sa linije penala, ovoga puta od Jaga Mateuša.

01:07 (20:18) - Mornar nastavlja da igra dosta dobro, a Zvezda ne može da oravna. Ostao je Rokas sam na šutu za tri poena, ali je promašio, onda greši i Mornar, a u kontri Davidovac poentira. Ide trojka Mornara, a onda Jago maši trojku, ali Tobi postiže poene iz odbojke.

04:20 (14:12) - Kakva blokada Vedersa na Tobiju! Poentira u kontri Veders, onda Nedović ostaje sam i maši trojku, a Rokas Giedraitis pravi faul na Gavriloviću. Luis je pokušao za tri, promašio je, a Majk Tobi na drugoj strani ostaje sam na šutu, promašio je ponovo. Veders je hteo za tri, ali je i on promašio. Rokas potom ostaje sam i pogađa.

05:47 (14:10)- Lepa akcija sada Giedraitisa i Mitrovića. Rokas je krenuo, ali je video Luku i ostavio mu je loptu, a ovaj je lako zakucao. Odmah uzvraća i Mornar, sada oni igraju lepu akciju, Andrija Gavrilović je napravio sjajan prodor i zakucao je. Poveo je Mornar sada, poentirao je Veders.

07:25 (5:8) - Jago je pokušao na otvaranju meča, promašio je, dok Mornar takođe ne dolazi do poena na drugoj strani. Luka Mitrović je došao do poena i tako je postigao i prvi koš na meču. Odmah je uzvratio Mornar trojkom preko Gavrilovića, da bi onda i Nedović probio. Luis je pogodio za dva, a Bolomboj odmah uzvratio.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 21. kola ABA lige gostuju protiv Mornara u Baru, inače najgore ekipe u čitavom prvenstvu, pošto se trenutno nalaze na poslednjem mestu.

Crvena zvezda je trenutni lider i eventualna pobeda na ovom gostovanju bi ih gurnula jedan korak više ka osiguravanju prvog mesta pred plejof, čime bi imali i prednost domaćeg terena u drugoj fazi ovog takmičenja.

Mornar je ove sezone na neki način uspeo da promaši sva svoja pojačanja, što se ogledalo u rezultatima, iako u poslednje vreme igraju dosta bolje.

Ipak, treba im još dosta kako bi bili u "sigurnoj zoni", međutim, pitanje je samo da li je Zvezda pravi rival za tako nešto.

(Telegraf.rs)

Video: Odgovor Nikole Jovića na pitanje da li bi došao u Zvezdu: Pomenuo je i Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA