≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alimpijević izbacio šampiona Evrokupa! Simonović i srpski trener doktorski eliminisali velikog favorita

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekipa sa Kanarskih ostrva neprijatno iznenadila svoje navijače

  • 0
Dušan Alimpijević Foto: Seskimphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Veliki podvig je napravio Dušan Alimpijević sa ekipom Bešiktaša u osmini finala Evrokupa. Nije turski tim briljirao u grupnoj fazi, međutim protiv šampiona takmičenja je sve kliknulo!

Gosti su posle preokreta slavili  protiv Gran Kanarije sa 80:78 i tako prošli dalje, iako su prethodno jedva prošli u nokaut rundu sa učinkom od po 9 pobeda i poraza.

Domaćin je tokom prve deonice imao i jedinu dvocifrenu razliku od početka meča, međutim do poluvremena je to nivelisano, da bi u nastavku bila viđena i rezultatska klackalica.

Činilo se da bi Gran Kanarija početkom četvrtog kvartala ipak mogla da prelomi meč, ali kada se to nije dogodilo usledio je preokret i Bešiktaš je zakazao okršaj sa Hapoelom iz Tel Aviva.

Igrač Zvezda ne pozajmici u turskoj ekipi Marko Simonović meč je završio sa 10 poena i 9 skokova uz jedan od ključnih koševa, i tako uz Džonu Metjusa koji je dao 14 i Anhel Delgada sa 11 bio najzaslužniji za prolazak dalje. Za Kanariju je Ben Lamers ubacio 14 uz 5 uhvaćenih lopti.

Ranije tokom večeri i Petar Božić je sa Londonom prošao dalje, a treba dodati da će klub iz Istanbula ukoliko prebrodi četvrtfinale u polufinalu igrati protiv Pariza ili Huventuda.

(Telegraf.rs)

Video: Alimpijević slavi istorijski uspeh: Peva sa navijačima posle plsmana u finale Evrokupa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA