≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončić dominirao, Dalas postavo rekord u zakucavanjima

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maveriksi su trenutno na deobi TOP 6 kada je u pitanju Zapadna Konferencija

  • 0
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Dalas ne da lako to šesto mesto i direktan ulazak u plej-of, jer su i na trećoj uzastopnoj utakmici došli do pobede! Ovoga puta protiv Jute kod kuće, rezultatom 113:97!

Luka Dončić je bio heroj Maveriksa sa 34 poena, devet skokova i osam asistencija i na taj način je popravio očajnu šutersku partiju iz prethodnog duela na kom je, doduše, opet zabeležio tripl-dabl.

Ono što je definitivno obeležiolo ovaj meč jesu Dalasova zakucavanja. Imali su ih ukupno 18 i postavili su novi rekord sezone tako što su prestigli Los Anđeles Lejkerse koji su, takođe protiv Džezera, imali 17 u novembru.

Danijel Gaford je, na primer, dominirao kada su u pitanju zakucavanja i sam je zabeležio 10, a utakmicu je zavšio sa 24 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Kajri Irving je imao 16 poena i sedam asistencija, Derik Džons Džunior je sa 12 jedini još bio dvocifren, dok je Dante Eksum meč završio sa nula poena. Iako je igrao 15 minuta.

Lauri Markanen je bio najefikasniji u redovima Jute sa 21 poenom, mada je imao loše šutersko veče i pogodio je samo šest od 20 pokušaja. Kolin Sekston je ubacio 20, Kejonte Džordž je imao 18, a Voker Kesler 14.

Dalas sada ima skor 41-29, kao i Finiks, i nalazi se na deobi šeste pozicije sa pobedom više od Sakramenta i jednom nanje od Nju Orleans Pelikansa. S druge strane, Juta samo čeka kraj ligaškog dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA