≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vojvodina srušila Zlatibor i kao druga ide u plej-of ABA 2 lige! Sjajni Ljubičić trojkama "ugasio" Čajetince

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fenomenalan meč gledali smo u "Pecari"

  • 0
KK Vojvodina Novi Sad - KK Zlatibor Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Srpski derbi u ABA 2 ligi za drugo mesto na tabeli pripao je novosadskoj Vojvodini! Ekipa iz Srpske Atine savladala je u poslednjem kolu "babla" u dvorani "Pecara" u Širokom Brijegu sastav Zlatibora iz Čajetine i time se kotirala odmah iza Spartaka iz Subotice na tabeli pred početak razigravanja - 75:83.

Iz ugla neutralnog posmatrača, ovaj meč imao je apsolutno sve. Vodila se žestoka borba za svaku loptu, a na kraju je tim Miloša Isakov-Kovačevića uspela da ostvari novu, veliku pobedu nad Čajetincima.

Može se reći da je Vojvodina uspela meč da prelomi na kraju treće četvrtine, kada se odlepila na dvocifrenu prednost. Mada je Zlatibor uspeo posle toga da se vrati i da se približi, usledio je novi udar Novosađana, koji su pogodili vezane trojke i rešili sve dileme.

Tokom prvog poluvremena ekipe su se uglavnom smenjivale u vođstvu. Zlatibor je malo bolje otvorio meč, potom je uzvratila Vojvodina, koja je i imala dva poena viška kada se otišlo na veliki odmor.

Na kraju, može se reći i zaslužen trijumf ekipe Vojvodine, koja će tako sa drugog mesta u plej-of, a tamo će igrati protiv sedmoplasirane ekipe u četvrtfinalu. Tao će zaigrati sa Sutjeskom.

Sa druge strane, Zlatibor će u plej-of sa trećeg mesta i moraće da sačeka na rivala, pošto MZT i Široki tek treba da odigraju svoj duel, posle kojeg će se znati ko će biti šestoplasirani.

Vojvodinu je danas do pobede predvodio sjajni Marko Ljubičić, koji je bio besprekoran na šutu za tri poena sa 4/4, a pogodio je i 4/7 šuteva za dva poena za ukupno 22 poena u zbiru. Imao je i tri skoka i tri asistencije.

Dvocifren je bio i Uroš Banjac, o kojem smo vam pisali malo ranije danas, a koji je ubacio 14 poena uz tri skoka i dve asistencije. Kod Zlatiboraca, očekivano je prednjačio Brano Đukanović kao kapiten sa 21 poenom, dok su Miloš Glišić i Viktor Kovačević dali po 12 poena.

Treba istaći da ove sezone nema finalnog turnira ABA 2 lige, nego se igra razigravanje po sistemu jedan meč kod kuće, a jedan na strani i da se zbraja broj ubačenih poena na obe utakmice. Četvrtfinalni mečevi igraju se 10. i 17. aprila.

(Telegraf.rs)

Video: Giedraitis pričao o Olimpijskim igrama u Parizu i mogućem duelu Litvanije i Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA