≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kukoč iskren: "Drim tim je napravljen zbog Jugoslavije"

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski košarkaš žali što se taj meč nije odigrao...

  • 0
KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: Dušan Milenković/ATAImages

Film o legendarnom košarkašu Jugoplastike i Čikago Bulsa Toniju Kukoču uradio je bosansko-hercegovački novinar Sabahudin Topalbećirović prikazan je u Beogradu, a tim povodom hrvatski košarkaš bio je gost promoocije.

Između ostalog, Kukoč se prisetio Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine, na kojima je trebalo da se susretnu dva drim-tim. Finale su igrali tada Hrvatska i SAD, zlato su uzeli Amerikanci (117:85).

- Ima žal, čitav taj “drim tim” je postavljen da se odigra utakmica protiv nas, Jugoslavije. Toliko smo bili dominantni u par šampionata… Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre su bili Amerikanci, Rusi i mi. Ostatak sveta nije postojao. Nakon što smo ih Rusi i mi par puta osramotili, čitav taj “drim tim” je napravljen zbog finala u Barseloni - rekao je Kukoč.

Kukoč bio je najistaknutijii pojedinac tog finala uz Dražena Petrovića i Dina Rađu.

- Jeste mi žao što se nije pojavila ta ekipa. Međutim, znate svi… Već sam rekao par puta, mislim da bi to bila jedna od najboljih košarkaških utakmica ikada. Znamo o kome pričamo kada pričamo o “drim timu”, to su sve sjajni, ali mislim da smo mi bili uigraniji i da smo imali šansu protiv njih. Posle se pokazalo da nisu Bogovi, pobeđivali su ih i Srbi, Španci, Argentinci - poručio je Kukoč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA