≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajni Stefan Miljenović iz Mege treći put proglašen za najboljeg igrača kola u ABA ligi

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po odlasku Nikole Topića, on je preuzeo glavnu reč na bekovskim pozicijama

  • 0
Stefan Miljenović Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Treći put ove sezone, mladi košarkaš Mege, Stefan Miljenović proglašen je za MVP-ja kola u ABA ligi. Ovoga puta za to je bila zaslužna njegova odlična partija protiv ekipe Splita u 25. kolu, gde je ružičasti tim došao do nove pobede i time skočio na četvrto mesto na tabeli. 

Na susretu protiv Splita on je uspeo da ubaci 20 poena uz osam skokova, četiri asistencije i jednu blokadu, što je bilo dovoljno za indeks od 36 poena za 35 minuta provedenih na parketu.

Šutirao je 7/8 za dva poena, 1/2 sa distance i 3/5 sa linije za slobodna bacanja, a nad njim je napravljeno čak osam prekršaja, što je doprinelo jako visokom indeksu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by AdmiralBet ABA League (@aba.liga)

Interesantno je da on nije bio najefikasniji u timu Mege, već je to bio Nikola Đurišić sa 31 poenom, ali je njegov indeks iznosio "samo" 30 poena.

Miljenović je pre ovog meča najkorisniji bio na duelima protiv Mornara u 20. kolu kada je imao indeks od 31 poena, kao i protiv Cedevita Olimpije u 14. kolu kada je stigao do indeksa od 43.

Po odlasku Nikole Topića, on je preuzeo glavnu reč na bekovskim pozicijama, a prošle sezone je dominirao u Košarkaškoj ligi Srbije u dresu OKK Beograda. Ove sezone beleži u proseku 11,8 poena po meču uz 3,6 skokova i 2,7 asistencija.

Najbolji skakač ovog kola je Alen Omić koji je "sakupio" čak 21 loptu protiv Krke, najbolji asistenti bili su Jogi Ferel iz Budućnosti i Kevin Panter iz Partizana sa po devet podeljenih lopti, dok su Mateuš Ponjitka, Džoel Bolomboj, Igor Drobnjak i Leon Stergar ukrali najviše lopti - po tri svaki.

(Telegraf.rs)

Video: PODCAST Svaka čast svima #5: Igrači Liverpula trče po Zlatiboru, da li je Luka Dončić razmažen?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA