≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Jokić "pokidao" protiv najboljeg rukija: Monstruoznom utakmicom sa 42 poena vodio Denver ka vrhu!

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada tri tima imaju isti skor

  • 0
Nikola Jokić i Viktor Vembanjama Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denver Nagetsa su možda i teže nego što su očekivali srušili San Anotnio Sparse 110:105 u "Bol Areni" i tako se vratili u pobednički niz i na sedam mečeva pre kraja u potpunosti zakuvali trku za prvo mesto Zapadne konferencije.

Nikola Jokić je utakmicu završio bez tripl-dabla, ali je u svakom smislu bio predvodnik ekipe u jako nezgodnoj utakmici. Ubacio je 42 poena (18/32 FG) uz 16 skokova i 6 asistencija!

Osim samog početka meča, kao i čevrte deonice, zaista sastavu iz Kolorada pobede niti u jednom momentu nije bila sigurna. Raspoloženi srpsk ias je donekle tešio navijače, ali nije bilo dovoljno da samo on isporučuje ono što se traži kako bi se igralo spokojno.

Video se opet izostanak Džamala Mareja, međutim makar je Aron Gordon odigrao netipično efikasno, što se ispostavilo izuzetno bitnim.

Poveo je domaćin 13:3 na samom početku, ali su potom usledili prvi obrisi oscilacija, pa je tako rival dva puta poravnavao i dva ptuao pet išao do minus sedam do starta drugog kvartala. Čak su d opoluvremena u dobrom delu Sparsi i vodili nakon toga, a na pauzu se otišlo ipak pri rezultati 55:54.

Na drugoj strani Viktor Vembanjama je napadački bio oko svog učinka, međutim defanzivno nije uspevao da zaustavi Nikolu, ali je i tak0 San Antonio bio u meču. Mpžda su mnogi pomislili da je gotov kada na semaforu pisalo maksimalnih 99:88 u četvrtoj četvrtini, ali je serijom od 12:0 rival poveo, a potom je Jokić u nekoliko vrata vraćao vođstvo.

Jedan od poteza posebno je obeležio meč iz ugla srpskog asa, koji je po jednom parametru uspeo i da prestigne Karmela Entonija.

Klackalica je presečena na oko 25 sekundi do kraja, kada je za tri poena pogodio Majkl Porter Džunior. Nije isto uspeo da učini mladi Francuz posle tajm-auta, pa su slobodna bacanja zaključila meč.

Aron Gordon je u pobedničkom timu bio drugiu najefikasniji sa 23 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je meč-viner Porter dodao 15 i 16 uhvaćenih lopti.

Malaki Branam je na drugoj strani ubacio 24, a Vikotr Vembanjama 23 poena uz 15 skokova, 8 dodavanja za koševe, ali i čak 9 blokada!

Tokom večeri je pobedu upisala i Minesota Timbervulvs protiv Hjuston Roketsa 113:106, pa sada oni i Oklahoma Siti Tander imaju 52-23 skor, dok je Denver na prvom mestu sa 53-23.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić se iznervirao zbog jedne odluke sudija: Ovakvog ga odavno nismo videli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA